Szombathelyi vendégek

2007. június 28., csütörtök, Sport

Az elmúlt hét végén húszfős szombathelyi küldöttség látogatott el Sepsiszentgyörgyre a Kovászna Megyei Olimpiai Központ meghívására.

Ez alkalommal a magyarországi vendégek részt vettek a Brassó megyei Sernyén (itt található az első román falumúzeum, amely az ott élők eszközeit, szokásait mutatja be) június 23-án megrendezett huszonötödik Olimpia Napon. Szombathely egyik testvérvárosa Vajdahunyad, és mi mindig szívesen jövünk Erdélybe — meséli Csönge Márta, a magyarországi település városi képviselője. — Öröm most nekem itt lenni, hiszen én még nem voltam Székelyföldön, s minden olyan csodálatos és szép itt — folytatta. — Tánccsoporttal érkeztünk Sepsiszentgyörgyre, és velük versenyeztünk az Olimpia Nap alkalmából szervezett ötpróbán — nyilatkozta Erdélyi Lászlóné, a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola egyik tanára. A Sernyére érkezők mindannyian egyforma pólót kaptak, ami az emberek hasonlóságát, azonosságát, illetve egyformaságát hivatott jelképezni, sugallni. Sajnos, a pénteki kellemes időt szombaton reggel a zord időjárás váltotta fel, és az 25. alkalommal megszervezett Olimpia Nap utolsó két napjára betervezett vetélkedők elmaradtak. Így a Sernyén összesereglett csapatok, illetve sportbarátok számára ez az esemény jó alkalmat adott közeli barátságok kialakítására, egymás szokásainak és hagyományainak megismerésére s nem utolsósorban a kikapcsolódásra. A közösen eltöltött órák legszebb és legmeghittebb pillanatait az Angyalok estéje (Szent Iván-éj) szolgáltatta, amikor is az Olimpia Nap résztvevői együtt énekelve és táncolva ünnepeltek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1309
szavazógép
2007-06-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Népes szentgyörgyi mezőny (Kerékpár)

Az elmúlt hét végén negyedik alkalommal rendezték meg a hegyikerékpáros Medgyesi Mountain Maratont. Tizenhat sepsiszentgyörgyi versenyző is részt vett, a maratonnak pedig több mint százharminc résztvevője volt.
2007-06-28: Sport - x:

Uruguayi vereség és hazai döntetlen (Labdarúgás)

A nyitómérkőzésen Peru simán, 3—0-ra legyőzte Uruguay labdarúgó-válogatottját a Venezuelában zajló 42. Copa Americán.