Fogva tartanák a kézdivásárhelyi fiatalokat

2016. február 20., szombat, Közélet

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmuselleni Igazgatóság ügyészei csütörtökön iktatott kérésükben Beke István Attila és Szőcs Zoltán előzetes letartóztatásának újabb harminc nappal történő meghosszabbítását kérték.

A bukaresti táblabíróság rekordidő alatt, már aznap 15 órára kitűzte a tárgyalást, amit a védelem hiánya miatt elnapolt február 22-én reggel 9 órára. Beke István Attila és Szőcs Zoltán vizsgálati fogsága február 28-án jár le. A vármegyések kézdivásárhelyi elnöke immár több mint nyolcvan napja,  erdélyi elnöke pedig több mint ötven napja raboskodik a bukaresti rendőrség központi fogdájában. A vádirat még nem készült el, és a tűzszerészeti vizsgálat eredményét sem hozták nyilvánosságra. Újabb letartóztatások sem történtek, időközben csupán Bandi Szabolcs kézdivásárhelyi vármegyést hallgatták ki tanúként.
Ma délután harmincadik alkalommal vonulnak utcára Kézdivásárhelyen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2016-02-20: Közélet - Váry O. Péter:

Történelem és jövőkép

Hogyan kapcsolódott be Háromszék a magyarországi, erdélyi és romániai politikai, gazdasági és szellemi életbe, milyen jövőképet képzeltek el a helyi vezetők és értelmiségiek és ezt a változó történelmi időszakokban hogyan próbálták kivitelezni – erről szól az Elitek Háromszéken a 19–20. században. A politikai, gazdasági, egyházi és kulturális élet szereplői című, Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban tegnap bemutatott tanulmánykötet.
2016-02-20: Közélet - Fekete Réka:

Portrék által idézett haláltábor

Kötelességünk időnként emlékezni, vigyázni arra, hogy ne feledkezzünk meg az emberiség nagy tragédiáiról, nagy bűncselekményeiről – hangsúlyozta Vargha Mihály, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum igazgatója tegnap a HátraArc című kiállítás megnyitóján. Hermann Ildi, az Arany Glóbusz-díjas, Oscar-díjra jelölt Saul fia című film forgatásán készített embernagyságú portréi a budapesti Mai Manó Ház után második helyszínként láthatóak a Székely Nemzeti Múzeumban.