Párttag lenne

2016. december 7., szerda, Belföld

Dacian Cioloş azt nyilatkozta tegnap a Társadalmi Dialóguscsoport által szervezett vitán, hogy nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a választások után beiratkozzon egy pártba, de annak több feltétele lesz.

A miniszterelnök azt mondta: csak a Nemzeti Liberális Párttal és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel tárgyalt arról, hogy miniszterelnökjelöltnek nevesítenék. „El kell ismernem, hogy jelen pillanatban nincs konkrét stratégiám arra, hogy miként lehetnék miniszterelnök, hogy miként kellene a két jobboldali párttal tárgyalnom, sok minden függ majd a körülményektől (...), és attól is, hogy ezeknek a pártoknak a vezetői milyen projektet hajlandóak bevállalni” – mondta Ciolos.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 737
szavazógép
2016-12-07: Belföld - :

Erdélyiek a nagyvilágban

Minden magyar közös érdeke, hogy Romániában erős legyen a magyar képviselet, ezért az RMDSZ a külföldön élő erdélyi magyarokat is arra kéri, hogy vegyenek részt a vasárnapi parlamenti választáson, támogassák szülőföldjüket, az erdélyi magyarokat szavazatukkal – közölte Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke.
 
2016-12-07: Belföld - :

Antonescu szavatartó

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke, Alina Gorghiu bevallása szerint felajánlotta az alakulat volt vezetőjének, Crin Antonescunak, hogy induljon a parlamenti választásokon az NLP színeiben, ő azonban elutasította ezt. „Tartja magát az ígéretéhez, még lemondásakor bejelentette, hogy szenátori mandátumát végigviszi, utána azonban nem kíván többet politizálni. Szerintem ez veszteség számunkra” – nyilatkozta Gorghiu.