Hallásvizsgálat

2016. december 7., szerda, Belföld

Jövő évtől minden újszülöttet műszeres hallásvizsgálatnak vetnek alá – jelentette be tegnap Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

A minisztérium elindította már az eljárást a hallásszűrésre alkalmas 335 felszerelés beszerzésére. Minden szülészet, minden gyermekgyógyászati osztállyal rendelkező kórház és minden fül-orr-gégészeti diagnosztikai központ kap egy-egy ilyen felszerelést. Mielőtt országos szinten bevezetnék az újszülöttkori hallásszűrést, tegnap kísérleti projektet indítottak három fővárosi szülészet bevonásával. Hivatalos adatok szerint évente 200 ezer gyermek születik Romániában, közülük 600 esetében diagnosztizálnak valamilyen hallásproblémát.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 861
szavazógép
2016-12-07: Belföld - :

Antonescu szavatartó

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke, Alina Gorghiu bevallása szerint felajánlotta az alakulat volt vezetőjének, Crin Antonescunak, hogy induljon a parlamenti választásokon az NLP színeiben, ő azonban elutasította ezt. „Tartja magát az ígéretéhez, még lemondásakor bejelentette, hogy szenátori mandátumát végigviszi, utána azonban nem kíván többet politizálni. Szerintem ez veszteség számunkra” – nyilatkozta Gorghiu.
2016-12-07: Belföld - :

Fizetik a bérletpénzt

November 23-án lépett életbe az a kormányrendelet, amelynek értelmében teljes egészében megtérítik azon ingázó tanulók bérletpénzét, akiket nem lehet lakhelyükön beiskolázni – emlékeztet az oktatási minisztérium által kiadott sajtóközlemény.