Díjözön a kicsengetéseken

2008. június 9., hétfő, Közélet

Ballagás a Mikes Kelemen Főgimnáziumban

Háromszék kilenc iskolájában tartottak szombaton ballagási ünnepséget, nyolc másikban ezen a héten búcsúznak a végzősök.

Virágba borult Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Barót és Kovászna nagy iskoláinak udvara és környéke, utoljára szólt a csengő több mint ezer ballagónak. Hagyomány szerint első osztályosok és tizenegyedikesek búcsúztatták a legnagyobbakat, akik tegnap még ünnepeltek, mától az érettségire és a szakvizsgákra készülnek. Közülük sokan, talán a korábbi esztendőknél is többen különböző jutalmak, különdíjak büszke birtokosai, úgy megnőtt a díjazási kedv, hogy voltak olyan osztályok, amelyekben majdnem mindenki kapott szombaton egy jutalomkönyvet, oklevelet, illetve pénzt. Sepsiszentgyörgyön az osztályfőnökök, az iskolák vezetősége és az iskolaalapítványok mellett a legjobbakat díjazta a helyi önkormányzat, a Rotary és a Kiwanis Klub, valamint több vállalkozó.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2008-06-09: Máról holnapra - Sylvester Lajos:

Minden jóból kifogytunk volna?

Azért minősítem negatív kampánynak, bármelyik oldalról is nézem azt, ami eddig írásban, plakáton, filmen és szóban elhangzott, mert mindenik fél minden közvetlen vagy közvetett eszközzel az ellenfelet pocskondiázta, s alig jutott valakinek eszébe, hogy az ellenlábasok között is lehet tisztességes és becsületes szándékú, képzett és jó képességű ember.
2008-06-09: Közélet - Farkas Réka:

Nyitásra készen (Antal Árpádot támogatja Sógor Csaba)

Sógor Csaba EP-képviselő Antal Árpád RMDSZ-es polgármesterjelölt megválasztását támogatja. Szombat esti sajtótájékoztatóján elmondta, jónak tartja a jelölt korábban megfogalmazott ötletét egy székelyföldi politikai testület létrehozataláról, ez azonban tovább bővíthető, az önkormányzatok és a hazai képviselők, szenátorok mellett helyet kaphatnának az EP-képviselők is, és egyfajta ,,székelyföldi felsőházat" hozhatnának létre.