Mulatott Komolló

2008. június 9., hétfő, Közélet

Szombaton a futballpálya melletti téren negyedszer nyitotta meg a falunapokat a főszervező Balla Barna református lelkipásztor, ezúttal a tavaly augusztusban alakult Komolló Egyesület elnökeként, majd Dálnoki Lajos, Réty község újraválasztott polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. A gyermekek közül a vállalkozó szelleműek különböző versenyeken vettek részt: rönkön táncoltak, amíg valaki le nem lépett a csutakról, kekszet rágtak, s aztán még fütyülni is kellett, vagy a pálya körül bringáztak.

A nagyobbak fociztak, a rétyi ifik és a komollói öregfiúk csaptak össze. Közben folyt a sör, s fogyott a flekken és a miccs, mígnem Madaras Dániel és Jánosi Imre borjúlábszáras, füstölt csülkös, savanyú káposztás babgulyása kész nem lett. Az este szabadtéri diszkóval zárult. Tegnap ünnepi istentiszteletet tartottak, melyen közreműködött a rétyi Antos János Általános Iskola furulyaegyüttese és a Székely Mikó Kollégium diákkórusa. Majd a futballpálya mellett folytatódtak az előző nap abbamaradt vetélkedők, fellépett a helybeli Erdősi Sylvester János Általános Iskola hagyományőrző csoportja, s a juniális koncerttel zárult.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2008-06-09: Közélet - Farkas Réka:

Nyitásra készen (Antal Árpádot támogatja Sógor Csaba)

Sógor Csaba EP-képviselő Antal Árpád RMDSZ-es polgármesterjelölt megválasztását támogatja. Szombat esti sajtótájékoztatóján elmondta, jónak tartja a jelölt korábban megfogalmazott ötletét egy székelyföldi politikai testület létrehozataláról, ez azonban tovább bővíthető, az önkormányzatok és a hazai képviselők, szenátorok mellett helyet kaphatnának az EP-képviselők is, és egyfajta ,,székelyföldi felsőházat" hozhatnának létre.
2008-06-09: Közélet - Iochom István:

Tánc a Perkőn

A kézdiszentléleki Perkőn szombaton negyedik alkalommal került sor az Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozójára.