Goran Bregovic leesett a fáról

2008. június 14., szombat, Magazin

Leesett egy fáról és súlyos gerincsérülést szenvedett csütörtökön Goran Bregovic szerb zenész. A nagy sikerű Emir Kusturica-filmzenék zeneszerzője egy négyméteres meggyfáról esett le belgrádi otthonának kertjében. Súlyos gerincsérüléssel szállították kórházba, de az orvosok szerint állapota stabil, nincs életveszélyben.

Az 58 éves Bregovic a Cigányok ideje és az Underground című Kusturica-filmek zenéjével lett világhírű, jelenleg a Weddings and Funerals Orchestra nevű zenekarát vezeti. A szerb zenész és zeneszerző legutóbb a Kármen hepienddel című operájával keltett feltűnést, melyet tavaly januárban Magyarországon is bemutattak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-14: Magazin - x:

Az agyunkat ne küldjük vakációra

Itt a vakáció, lezárult a tanév, az iskolai kötelmek átadták a helyüket a kikapcsolódásnak, szórakozásnak, nyaralásnak. A diákokat boldoggá tevő szabad időt azonban bűn lenne semmittevéssel elfecsérelni! Az iskola padjaiban nyert tudást, ismereteket frissen kell tartani, sőt: gazdagítani is tanácsos.
2008-06-14: Magazin - x:

Ismét Oprah Winfrey az élen

Akárcsak tavaly, idén is az amerikai televíziós sztár, Oprah Winfrey vezeti a Forbes magazin által összeállított hírességlistát, amelynek az a fő szempontja, hogy kinek mennyire erős a befolyása. A talkshow-királynőt Tiger Woods, a golfjátékos követi, a harmadik helyen pedig Angelina Jolie hollywoodi filmcsillag áll.