Labdarúgó Eb

2008. június 19., csütörtök, Sport
Hollandia—Románia 2—0 (0—0)

Bern, 30 000 néző. Vezette: Massimo Busacca (svájci). Hollandia: Stekelenburg—Boulahrouz (Melchiot, 58.), Heitinga, Bouma, de Cler—Engelaar, de Zeeuw—Afellay, van Persie, Robben (Kuyt, 62.)—Huntelaar (Hesselink, 82.). Románia: Lobonţ—Contra, Ghionea, Tamaş, Raţ—Nicoliţă (Petre, 82.), Cociş, Chivu, Codrea (Dică, 72.), Mutu—M. Niculae (D. Niculae, 60.). Gólszerzők: Huntelaar (54.), van Persie (87.). Sárga lap: Chivu (79.).

Nagyon tartalékos csapatot küldött pályára a hollandok szövetségi kapitánya, talán ezzel akarta jelezni, hogy a román csapaton múlik a továbbjutás. Még ennek ellenére is a hollandok birtokolták többet a labdát, veszélyesebben is támadtak, s csak a szerencsén, illetve Lobonţ védésein múlott, hogy nem rúgtak gólt. A 37. percben Huntelaar gurított Robben elé, aki kevesebb mint tíz méterről a bal sarok mellé továbbította a labdát. Ez idő alatt a románok erejéből csak távoli lövésekre futotta, azokkal pedig nem lehetett becsapni Stekelenburgot, az Ajax első számú kapusát. A második játékrészben is a hollandok uralták a találkozót, s miután már megunták a kapu mellé vagy éppen fölé rúgni a labdát, két szép támadás végén bevették a román kaput. Az 54. percben a jobb szélről a kapu elé lőtt labdát Engelaar átugrotta, s Huntelaar közelről a hálóba gurította. 1—0. A 87. percben van Persie villant meg, s a fiatal holland az ötös sarkáról a léc alá bombázott. 2—0.

Olaszország—Franciaország 2—0 (1—0)

Zürich, 30 000 néző. Vezette: Lubos Michel (szlovák). Olaszország: Buffon—Zambrotta, Chiellini, Panucci, Grosso—Pirlo (Ambrosini, 55.), De Rossi, Gattuso (Aquilani, 82.), Perrotta (Camoranesi, 64.)—Toni, Cassano. Franciaország: Coupet—Clerc, Gallas, Abidal, Evra—Govou (Anelka, 66.), Toulalan, Makelele, Ribéry (Nasri, 10. — Boumsong, 26.)—Henry, Benzema. Gól: Pirlo (25. 11-esből), De Rossi (62.). Sárga lap: Pirlo (45.), Chiellini (45+3.), Gattuso (54.), illetve Evra (18.), Govou (47.), Boumsong (72.), Henry (85.). Kiállítva: Abidal (24.).

Jobban kezdte a világbajnoki címvédő olasz válogatott a találkozót, különösen a Pirlo—Toni-kapcsolat jelentett veszélyt a franciák kapujára, ráadásul Ribéryt a tizedik percben sérülés miatt le kellett cserélni. Egy újabb Pirlo—Toni-összjáték végén aztán büntetőt és kiállítást harcolt ki a Bayern München csatára, a Milan középpályása pedig értékesítette a 11-est. A folytatásban az olaszok tökéletesen használták ki, hogy emberelőnyben futballozhatnak, okosan tartották a labdát, játszottak az idővel. De Rossi megpattanó szabadrúgása aztán el is döntötte a mérkőzést, a franciák gyakorlatilag arra vártak, hogy véget érjen a találkozó. A csoport korábbi mérkőzésén: 1. forduló: Románia—Franciaország 0—0, Hollandia—Olaszország 3—0; 2. forduló: Olaszország—Románia 1—1, Hollandia—Franciaország 4—1.

A C-csoport végeredménye:

1. Hollandia 3 0 0 9—1 9

2. Olaszország 1 1 1 3—4 4

3. Románia 0 2 1 1—3 2

4. Franciaország 0 1 2 1—6 1

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Először bajnok az FC Agrochem (Minifoci)

Az idei bajnok nagyon jó játékkal, magabiztosan megnyerte a 2007—2008-as sepsiszentgyörgyi B-osztályos pontvadászatot, amelyben 246 gólt rúgott, és mindössze 78-at kapott. Az FC Agrochemen kívül az élmezőnyben az idényt második helyen záró Fenestela kapott csak kevesebb gólt, szám szerint 69-et. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Dorco állhatott fel, a csapatot sokan a feljutók között látták.
2008-06-19: Család - Puskás Attila:

Tudatosság és spontaneitás a barátságban

Középiskolás koromban — mint általában minden diák — ugyanazon az útvonalon igyekeztem reggelenként az iskolába. Majdminden reggel szembejött velem egy nem kellemes arcú, középkorú nő, akit soha nem ismertem meg, nevét sem tudtam, de ,,látszatra" indokolatlanul heves ellenérzést — túlzás nélkül állítom —, szinte a gyűlöletig fokozódó indulatot váltott ki belőlem. Mai napig sem tudom ennek az érzelmi, spontán reakciónak a magyarázatát adni.