Hat klasszikus James Bond-film

2008. június 21., szombat, Magazin

A legutóbbi James Bond

A világ leghíresebb titkos ügynöke és a körülötte forgolódó hölgysereg valószínűleg még népszerűbb lesz, ha az MGM és a Twentieth Century Fox Home Entertainment idén ősszel világszerte megjelenteti hat klasszikus James Bond-film nagy képfelbontású, Blu-ray Disc (BD)-változatát. A termék Észak-Amerikában október 21-étől, Nagy-Britanniában és a világ többi részén október 20-ától lesz megvásárolható.

A filmeket a tökéletes kép- és hangminőség érdekében a legkorszerűbb digitális Lowry technológia segítségével újították fel, és számtalan speciális szolgáltatással is kiegészítették. A filmtörténet leghíresebb kémje válogatott történeteinek Blu-ray-változatát a James Bond 22. küldetéséről szóló, Quantum of Solace című alkotás régóta várt, novemberi világpremierjéhez kapcsolódva jelentetik meg. A BD-n a következő hat film szerepel: Dr. No, Halj meg máskor!, Élni és halni hagyni, Szigorúan bizalmas, Oroszországból szeretettel, Tűzgolyó.

James Bond, a világ legsikeresebb film-franchise-a világviszonylatban eddig több mint egymilliárd dollárnyi jegybevételt hozott, a fogyasztók döbbenetesen nagy aránya, 98 százaléka hallott már róla. A legutóbbi James Bond-film, a Daniel Craig főszereplésével forgatott Casino Royale BD-változatát 2007 márciusában jelentették meg, és ma is a legnagyobb példányszámban eladott BD-k közé tartozik.

,,A Quantum of Solace bemutatója közeledtével ismét magasra csap a James Bond-láz. Jobb időpontot nem is választhattunk volna, hogy a világ több mint 60 millió nagy felbontású (HD) készülékkel rendelkező háztartása számára a ma elérhető legjobb kép- és hangminőségben piacra dobjuk ezeket az igen népszerű régebbi filmeket" — mondta Eric Doctorow, az MGM Home Entertainment vezérigazgatója. A piaci bevezetés pontos dátumát és a címkonfigurációkat néhány hét múlva teszik közzé.

A Blu-ray Disc a nagy felbontású videotechnológia és a nagy kapacitású szoftveralkalmazások kezelésére kifejlesztett következő generációs optikai tárolóeszköz-formátum. Egy egyrétegű BD 25 gigabájt, egy kétrétegű pedig 50 gigabájt adat tárolására alkalmas. Egy-egy BD-n hatszor annyi adat fér el, mint egy ma használatos DVD-n. Az eszköz különösen nagy képfelbontású játékfilmek és interaktív anyagok tárolására alkalmas. A BD biztosítja a legkorszerűbb másolásvédelmet, a konnektivitást és a nagyfokú interaktivitást, valamint kompatibilis a jelenleg használt DVD formátummal. Az MGM és a Fox elkötelezetten támogatja az új technológiákat, hogy termékeik minél nagyobb élvezetet nyújtsanak a fogyasztóknak. Arra is ügyel, hogy termékeit beilleszthessék a már meglevő házimozik könyvtáraiba, ugyanakkor határozottan védi szellemi termékeit a kalózokkal szemben. A BD-cégek teljes mellszélességgel támogatják a stúdiók elszánt harcát a kalózkodással szemben, szellemi tulajdonuk megvédéséért. A Twentieth Century Fox a Blu-ray Disc Association igazgatótanácsának tagja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-21: Magazin - x:

Itthon nem kellett, a világ versengett érte

Sándorfi István életmű-kiállítása
Sajátos művészi látásmódja, morbid témái nemhogy riasztották volna a műbarátokat, inkább divatos festőművésszé tették Sándorfi Istvánt, akinek munkáit tucatnyi világváros leghíresebb galériáiban is bemutatták. Hazájában, Magyarországon ― ahonnan a családjával kisfiúként 1956-ban távozott ― azonban csak élete alkonyán láthatta műveit a közönség.
2008-06-21: Magazin - x:

Álbuszmegálló feledékenyek begyűjtésére (Hogy mik vannak!)

Álbuszmegállót építtetett egy idősotthon Németországban elkószáló gondozottai könnyebb ,,begyűjtésére". Az otthonban a lakók átlagéletkora 84 esztendő. Jó páran közülük Alzheimer-kórosak, és néha gondolnak egyet, felkerekednek, hogy hazamenjenek, nem emlékezve, hogy nincs, hova.