Hogy mik vannak!Álbuszmegálló feledékenyek begyűjtésére

2008. június 21., szombat, Magazin

Álbuszmegállót építtetett egy idősotthon Németországban elkószáló gondozottai könnyebb ,,begyűjtésére". Az otthonban a lakók átlagéletkora 84 esztendő. Jó páran közülük Alzheimer-kórosak, és néha gondolnak egyet, felkerekednek, hogy hazamenjenek, nem emlékezve, hogy nincs, hova.

Az otthonnak nincs joga korlátozni lakói szabad mozgását, és azelőtt a rendőrséggel volt kénytelen kerestetni az elkószálókat, akik számára egy hideg téli éj végzetes lehet. Ezért ötölte ki az otthon a buszmegállót. ,,Furcsának tűnhet, de beválik. Lakóink rövid távú memóriája nemigen működik, de a régmúltat felidéző igen. Ha meglátják a buszmegállót, eszükbe jut, hogy busszal hazajuthatnak, és elkezdenek várni a járműre. Ekkor jövünk mi: odalépünk hozzájuk, és mondjuk, hogy a busz ma késik, addig jöjjenek be egy kávéra. Öt perc múlva már azt is elfelejtik, hogy el akartak menni" ― magyarázta az otthon elnöke a német sajtónak. Az ötlet annyira megtetszett más idősotthonok vezetőinek, hogy további ,,Godot-ra várós" buszmegállók épülnek Németországban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-21: Magazin - x:

Hat klasszikus James Bond-film

A legutóbbi James Bond
A világ leghíresebb titkos ügynöke és a körülötte forgolódó hölgysereg valószínűleg még népszerűbb lesz, ha az MGM és a Twentieth Century Fox Home Entertainment idén ősszel világszerte megjelenteti hat klasszikus James Bond-film nagy képfelbontású, Blu-ray Disc (BD)-változatát. A termék Észak-Amerikában október 21-étől, Nagy-Britanniában és a világ többi részén október 20-ától lesz megvásárolható.
2008-06-21: Világfigyelő - x:

Véget ért az EU-tagországok vezetőinek csúcstalálkozója

Októberre, őszi rendes találkozójukra halasztották az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői az EU reformszerződését elutasító írországi népszavazás utáni válsághelyzet megoldását. A tagállamok vezetőinek körében széles az egyetértés abban, hogy közös európai ügy a lisszaboni szerződés elfogadása, és közös európai felelősség a tagállamok támogatása, a ratifikáció sikere.