Valami Amerika Szentgyörgyön

2008. június 21., szombat, Közélet

Erdélyi, romániai nagyvárosokban divatossá váló belső terek hangulatát hozta Sepsiszentgyörgyre Ferenczy Botond Tamás kolozsvári grafikus. A Tein teázóban nyílt tárlata (felvételünk) valójában egy olyan, a helyiség falaira festett képsor, amellyel a pop-art, street-art és a képregények világát idézi, a műfaj otthonát jelentő, korabeli — hatvanas, hetvenes évekbeli — Amerika klubjainak szellemiségében.

Ferenczy egyébként belső építészettel, reklámgrafikával foglalkozik, hasonló dekorációival temesvári, kolozsvári, marosvásárhelyi és bukaresti klubok, kávézók, illetve ,,pub"-ként ismert, valójában igényes, hangulatos kocsmák beltereibe, falaira komponálta munkáit. Sőt, újabban nagyvárosi ruhaüzletek is egyre gyakrabban igénylik ezt a stílusú dekorációt, mi több, igényes szórakozóhelyek mostanság akár havonta is arculatot váltanak. Alkotásait mindig összekapcsolja a zenével, a hétköznapi stílussal, falra festett képei nem agresszívek, csak pár vonalat használ, azok mégis megváltoztatják a teret — magyarázza a képzőművész, aki diplomamunkáját is képregény-sorozatból állította össze. Hogy milyen egy ideális otthon? — Meleg, barátságos, nyugtató, élhető, mert az a te világod, a te menedéked mindennapi gondjaid elől, ezt minimális befektetéssel is meg lehet oldani — vallja az ,,egyszerűségben és az elegáns vonalvezetésben" rejlő lehetőségekkel élő, több kiállításon is bemutatkozott grafikus.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1322
szavazógép
2008-06-21: Közélet - x:

Székelyföldi kamarazenekar alakulna

Együtt koncertezett szerda este a Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban, a harminckét zenész J. S. Bach, G. PH. Telemann és F. Händel műveiből adott elő.
2008-06-21: Közélet - x:

Nyílt kapuk a Dacia autókereskedéseknél

Az országszerte — így Sepsiszentgyörgyön is — sorra kerülő akció csütörtökön rajtolt, és holnap este ér véget. Az esemény célja, hogy a romániai nagyközönség is testközelből megismerje a genfi autószalon alkalmával bemutatott vadonatúj Dacia Sanderót.