Nyílt kapuk a Dacia autókereskedéseknél

2008. június 21., szombat, Közélet

Az országszerte — így Sepsiszentgyörgyön is — sorra kerülő akció csütörtökön rajtolt, és holnap este ér véget. Az esemény célja, hogy a romániai nagyközönség is testközelből megismerje a genfi autószalon alkalmával bemutatott vadonatúj Dacia Sanderót.

A kíváncsiskodók a szentgyörgyi Auto-Bogyónál — a Dacia háromszéki forgalmazójánál — akár ki is próbálhatják a hazai autóipar legújabb üdvőskéjét, ehhez mindössze egy érvényes hajtási engedélyre van szükség. A vásárlók öt különböző felszereltségű Sandero közül választhatnak, s jelen pillanatban az új autó 1,4, illetve 1,6 literes benzines motorral lesz kapható. A közeljövőben egy dízelmotoros változat is piacra kerül. Az alapfelszereltségű modell ára 6890 euró (áfástól), így a Sandero az ár szempontjából a kisautók közé sorolható be, a belső és a külső méretei alapján a kompakt, ötajtós modellek közé tartozik. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-21: Közélet - Mózes László:

Valami Amerika Szentgyörgyön

Erdélyi, romániai nagyvárosokban divatossá váló belső terek hangulatát hozta Sepsiszentgyörgyre Ferenczy Botond Tamás kolozsvári grafikus. A Tein teázóban nyílt tárlata (felvételünk) valójában egy olyan, a helyiség falaira festett képsor, amellyel a pop-art, street-art és a képregények világát idézi, a műfaj otthonát jelentő, korabeli — hatvanas, hetvenes évekbeli — Amerika klubjainak szellemiségében.
2008-06-23: Magazin - x:

Mi, hol, mikor

Múzeumok éjszakája, 2008
Programok holnap a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban: 18 órától a múzeumkertben lepkekeresés (múzeumpedagógiai foglalkozás gyermekeknek), 19 órától a Lovagteremben a Kiss Manyi ismeretlen arcai című kiállítás megnyitója, 20 órától a múzeumkertben a Brassói Transilvania Tudományegyetem Zenetagozata rézfúvós együttesének koncertje