Eb-pettyek

2008. június 26., csütörtök, Sport

* A labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős válogatott szövetségi kapitányának, Guus Hiddinknek a keresztnevét kapta egy orosz kisbaba, az egyik helyi szanatóriumban pedig elkészült a holland szakember szobra.

* Az Osztrák Posta egy különleges bélyegsorozat kiadását tervezi — mindössze négy órával a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének lefújása után. Ezzel gyorsasági csúcsra törnek a társházigazdák, és szeretnének bekerülni a Guinness-rekordok könyvébe. Az eddigi, erre vonatkozó rekordot a Brit Posta tartja, amely 2001-ben tíz óra és 24 perccel II. Erzsébet királynő 75. születésnapja után bocsátotta ki a különleges alkalomra készült bélyegét. Az osztrák Európa-bajnoki sorozat a tervek szerint tíz darabból áll majd, és összesen hat euróba fog kerülni.

* Megdőlt az az állítás, hogy a futballt elsősorban a férfiak kedvelik. Wolfgang Eichler, a szervezőbizottság szóvivője szerint a mostani Eb egyik legfeltűnőbb jelensége, hogy a svájci és az ausztriai szurkolózónákat felkereső drukkerek fele nő. Bár a stadionok nézőközönségéről még nem állnak rendelkezésre pontosabb adatok, az már biztosnak tűnik, hogy az előző, portugáliai Eb-hez képest sokkal több a hölgyszurkoló. Négy évvel ezelőtt a stadionokban helyet foglalók harminc százaléka tartozott a gyengébb nemhez.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1307
szavazógép
2008-06-26: Sport - x:

Rosetti vezeti a döntőt (Labdarúgó Eb)

Az olasz Roberto Rosetti vezeti a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi bécsi döntőjét. A 40 éves játékvezető a csoportküzdelmek során a Csehország—Svájc (1—0) és az Oroszország-Görögország (1—0) mérkőzéseket vezette, majd a fantasztikus végjátékkal befejeződött Törökország—Horvátország (1—1) negyeddöntőn fújta a sípot.
2008-06-26: Család - Puskás Attila:

Testvér, szülő — barát is?

Ismer olyan embert, aki jóformán semmit sem tud távol élő testvéréről, de ugyanakkor elválaszthatatlan, bizalmas barátja másodfokú unokatestvérének? Ismer olyan apát, aki a neki ellentmondó fiát tiszteletlenséggel vádolja? Vagy olyan anyát, aki vejével ,,szövetkezik" saját lánya ellen? És még néhány, az előbbiekhez hasonló kérdést tehetnénk fel.