Új tagok az amerikai filmakadémiában

2008. június 28., szombat, Magazin

Sacha Baron Cohen, Marion Cotillard és Jet Li a legnagyobb jelenkori sztárok azon a százöt fős listán, amelynek tagjai meghívót kaptak az Oscar-díjakat odaítélő és átadó amerikai filmakadémia (Academy of Motion Picture and Arts) elektori testületébe.

A brit Cohen a kazah riporter, Borat ,,dokumentumfilmjének" főszereplője és forgatókönyvírója volt, a francia Cotillard a legjobb női alakítás díját kapta a Piaf címszerepéért, míg a kínai színész-harcművész Jet Li többek között a legújabb Indiana Jones-filmben játszott. A rendezők közül meghívót kapott az osztrák Michael Haneke, A zongoratanárnő alkotója, az orosz Szergej Bodrov (Mongol) és a kanadai Jason Reitman (Juno). A forgatókönyvírók táborát erősíti Judd Apatow, akit a hollywoodi vígjáték új királyának tekintenek, valamint a francia Jean-Claude Carriére, aki Luis Bunuel számos művének társalkotójaként írta be magát a filmtörténetbe, de dolgozott Milos Formannal, Jean-Luc Godard-ral és számos kiváló francia rendezővel is.

Az amerikai filmakadémiának mintegy hatezer szavazati joggal rendelkező tagja van.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-28: Magazin - x:

Száznyolcvanezer font Emmáért

Száznyolcvanezer fontért (835 000 lej) kelt el kedd este egy londoni árverésen Jane Austen Emma című regénye első kiadásának egy példánya, amelyet az írónő barátnőjének dedikált.
2008-06-28: Magazin - x:

Miben halt meg Chopin?

Fryderyk Chopin szíve, amelyet konyakban tartósítva egy varsói templom egyik pillérében őriznek, választ adhat arra a kérdésre, hogy mi okozta korai halálát.