A férfiak disznók, de a nők is!

2008. július 15., kedd, Magazin

Örökre beírta magát a Guiness-rekordok könyvébe Mario Barth, Németország egyik legkedveltebb humoristája A férfiak disznók, de a nők is, továbbá A férfiak primitívek, de boldogok című műsorával, s több más humoreszkjével.

A rekord szombaton este született, amikor a 36 éves, színészből lett humorista és televíziós személyiség 70 000 lelkes ,,szurkoló" előtt lépett fel a berlini olimpiai stadionban, ahol azután csaknem két órán keresztül egyfajta popsztárként ünnepelték. Humorista a krónikák szerint ennyi néző előtt még soha nem adott műsort. Barth önálló estjére a berlini ,,arénába" már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek. A szombat esti fellépés egy csaknem két és fél éves országos turné végét jelentette. Zseniálisnak tartott viccei ezúttal főként második önálló műsorából, A férfiak primitívek, de boldogok címűből származtak, de akadt jó néhány a korábbiakból is. A hivatalos statisztika szerint az országos turné alatt mintegy 1,7 millió jegy kelt el.

Mario Barth viszonylag rövid idő alatt villámgyors karriert futott be. 2001-ben debütált A férfiak disznók, de a nők is című műsorával, majd több televíziós csatornán is önálló programok következtek. 2004-ben azután bestseller lett különleges és egyedülálló, ráadásul kétkötetes szótára, amely a Német—Nő — Nő—Német (Deutsch—Frau — Frau—Deutsch) címet viselte, s amelyben férfitársainak dolgát kívánta megkönnyíteni annak elmagyarázásával, hogy mit is gondolnak valóban a gyengébb nem képviselői, amikor éppen mondanak valamit. Mindezzel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem férfipárti, de egy humoristának is kötelessége az ,,igazságot" felderíteni. A férfiak primitívek, de boldogok című műsorral Barth 2006-ban lépett fel először, s abban is a férfiak és a nők együttélési problémáit, a közöttük lévő viselkedésbeli különbségeket, az ,,örök egyet nem értéseket" pellengérezte ki.

A kritikusok szerint a viccek között már túl sok a klisé, Mario Barth népszerűsége ennek ellenére még nem ismer határokat. Bennfentesek szerint már csak azért sem, mert a nézők túlnyomó többsége egy-egy vicc hallatán a berlini olimpiai stadionban is magára ismert. Olyannyira, hogy két nő még az eszméletét is elvesztette, de később ― természetesen ― vissza is nyerte.

Pietsch Lajos

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-07-15: Magazin - x:

Az ,,igazi suttogó”

Magyarországra érkezik Monty Roberts, az ,,igazi suttogó", akinek személye ihlette Nicolas Evanst a Suttogó című regény megírására, amelyből film is készült azonos címmel, Robert Redford rendezésében és főszereplésével.
2008-07-15: Magazin - x:

Az Omega Pekingben

Négyszázhúsz kilogramm berendezéssel és 175 kilométernyi kábellel érkezik a kínai fővárosba az Omega-cég, amely a pekingi ötkarikás játékokon immár 23. alkalommal lesz az olimpia hivatalos időmérője.