Őrangyalosdi

2008. július 17., csütörtök, Család

Cserkésztáborban a reggeli zászlófelhúzás és ima után körbejár egy kalap, amelyből a résztvevők kihúznak egy-egy cédulát. Mindenki megnézi, hogy kinek a nevét húzta, majd másodszor is körbejár a kalap, visszakerülnek a cetlik a kalapba, kezdődik az őrangyalosdi. A játék lényege: úgy kell valaki őrangyalának, segítőjének lenni, hogy ne vegye észre.

Este a tábortűznél pedig mindenkitől megkérdik: kire gondolt, ki volt az őrangyala, miből gondolja, és mivel kedveskedett? Volt, aki szamócát, virágot, gyógynövényt szedett az erdőben, és egy másik gyerektől elküldte, volt olyan is, aki átvállalta az étkezés utáni mosogatást, aztán jöttek a kisebb ajándékok: egy-két szem cukorka, csokoládé (nagy kincs a táborban), kisebb ajándéktárgyak vagy játékok.

Egész nap szemmel kell tartani a társat, esetleg éppen azt, akit addig annyira nem kedveltünk. Figyelmesnek, kedvesnek, segítőkésznek kell lenni még akkor is, ha éppen nincs rá hangulat, és a játék, a megtévesztés kedvéért mindenkivel, hogy ne derüljön fény az őrangyal kilétére.

Az őrangyalosdiban észrevétlenül szövődnek a barátság szálai, rájövünk, hogy nem is éppen olyan kiállhatatlan egyik-másik társunk, mint gondoltuk... Amióta hétvégeken otthon is játszani kezdtük, mintha a gyermekek nem is veszekednének annyit...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-07-17: Család - Puskás Attila:

Kollegiális barátság

A Háromszék július 10-i Család rovatában megjelent írás (Kollégám a legjobb barátom) a munkahelyi barátságkötés lehetséges megvalósulásáról értekezik, ennek a lehetőségnek hasznos, avagy (vállalati szempontból) ártalmas voltát latolgatja. Hozzászólnék a valóban érdekes kérdéshez, miközben amolyan múltvizsgálatba fogtam: szövődtek-e ilyen barátságok hosszas pályafutásom alatt?
2008-07-17: Család - x:

Zsiradékok a konyhában

A gazdagság jelképe évezredekig a zsíros ételekkel megrakott asztal volt. Ma épp az ellenkezője igaz, a sovány húst tartjuk nagy becsben, és a zsírszegény táplálkozást részesítjük előnyben. Ennyire károsak lennének a zsírok? Íme, miként vélekednek erről a dietetikusok.