Fanny Ardant filmet rendez

2008. július 19., szombat, Magazin

Fanny Ardant, a világhírű francia színésznő (aki mifelénk főként Maria Callas alakjának eljátszásáért ismert Franco Zefirelli ― egyébként szintén Romániában forgatott ― Mindörökké Callas című életrajzi filmjében) rendezőként debütál ősszel Romániában: Cendres et Sang (Hamvak és vér) címen szeptemberben forgatja első játékfilmjét, amelynek forgatókönyvét is ő írta.

A színésznőt Ismail Kadare albán író Aiszkhülosz vagy a nagy vesztes című írása ihlette meg, ebben fejtette ki az író, hogy a Balkánon időtlen idők óta semmi sem változott. Fanny Ardant filmjének hőse egy idegen származású nő, aki férje meggyilkolása után egyedül neveli három gyermekét. Egy családi esküvőn elhatározza, hogy 18 év távollét után visszatér hazájába, de ezzel feléleszti a különböző klánok közötti régi gyűlöletet. A főszerepet Ronit Elkabetz színésznő alakítja majd olyan román művészek oldalán, mint Olga Tudorache, Oana Pellea és Răzvan Vasilescu.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-07-19: Magazin - x:

Fergeteges fordulat a 639 éves koncerten

Több mint ezren tolongtak mindössze két hangért egy bő hét éve tartó koncerten Németországban a múlt hét végén.
A koncert 2001-ben kezdődött, azóta egyfolytában tart, de még mindig nagyon messze a vége: 2640-re várható. Ez ugyanis a világ eddigi leghosszabb és leglassúbb koncertje. A hét végéig összesen négy hang szólt, így aztán a két újabb ― két plusz orgonasíp ― fergeteges fordulatként értékelhető.
2008-07-19: Magazin - Páljános Mária:

Jarre-koncert

Jean Michel Jarre, az elektronikus zene úttörő egyénisége november 10-én Bukarestben koncertezik.
A bukaresti koncert a művész első zárt helyi (indoor), márciusban kezdett koncertturnéjának második felében lesz, amely tíz egymást követő hangversenyt foglal magában, Párizsban kezd, majd végigjárja Európa több nagyvárosát.