Árverezik Hendrix gitárját

2008. július 23., szerda, Magazin

Szeptemberben árverésre bocsátják Jimi Hendrix egyik kedvenc, megégett gitárját, amelyet sokáig elveszettnek hittek.

A londoni Fame Bureau rockereklyéket áruba bocsátó szeptember 4-i aukciójának egyik sztárja lesz az 1965-ben készült Fender Stratocaster gitár, amelyet Jimi 1967 márciusában a londoni Finsbury Astoria színházban gyújtott fel koncertje végén. A mutatványtól, amelyet később az 1967. júniusi monterey-i fesztiválon is megismételt, Jimi kisebb égési sérüléseket szenvedett a kezén, a nyakán. A hangszedője körül megégett gitárt stábja megmentette. Végül sajtóügynöke, Tony Garland kezébe került a hangszer, ő pedig szülei garázsában rejtette el a relikviát. Ott is maradt egészen tavalyig, amikor Garland unokaöccse megtalálta. Hendrix gitárját 500 000 fontra értékeli az aukciós ház.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-07-23: Magazin - Józsa Lajos:

A sepsiszentgyörgyi nagy kolerajárvány 1848-ban

Kíméletlenül pusztított a kolera Sepsiszentgyörgyön, megtizedelve a város lakosságát. Hiábavaló volt minden intézkedés, nem tudták megfékezni a járvány terjedését. Naponta több embert temettek, szinte már be sem tartották a temetési szertartásokat.
2008-07-23: Magazin - x:

Tilos a reklám

Az iráni hatóságok megtiltották a sport- és mozisztároknak, hogy reklámokon szerepeljenek: a hivatalos indoklás szerint a hírességeknek nem a fogyasztási kultúrát kell szolgálniuk.