Elpusztították az elárvult csecsemőbálnát

2008. augusztus 26., kedd, Magazin

Örökre elaltatták pénteken a magányos csecsemőbálnát, amely anyjának hitt egy hajót, és még szopni is megpróbált a járműtől.

A pár hetes bálnaborjú feltehetően eltévedt ― vagy esetleg anyja tagadta meg ―, ezért keveredett az ausztrál partok közelébe Sydneytől nem messze, ahol aztán anyjának vélt egy jachtot. Még szopni is megpróbált tőle. A bálnafi megmentésére verbuválódott csapat bálnatejjel nem tudta táplálni, mivel ilyesmi nemigen van raktáron, ezért kijachtozott a nyílt vízre, maga után csalva az állatot, hogy legyen némi esélye valódi anyjára találni, vagy csatlakozni egy bálnacsaládhoz. A kisbálna azonban ismét visszatért a kikötőbe, és mindinkább legyengült az éhségtől. Megmentésére még egy bennszülött ,,bálnasuttogót" is bevetettek, ám ő sem tudta éneklésével rábeszélni, hogy ússzon ki a nyílt vízre. Hat nappal a bébibálna megjelenése után vért vettek tőle, és kiderült, hogy a cápaharapásoktól is szenvedő állat már nagyon rossz állapotban van, légzési nehézségei támadtak. A szakértők hosszas vitát követően úgy döntöttek, a legjobb, ha megkímélik a további kínlódástól, és halálos adagnyi szerrel örökre elaltatták. A nézelődők közül többen gyilkosoknak kiáltották ki a ,,kegyeleminjekciót" beadókat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-08-26: Magazin - Józsa Lajos:

Sepsiszentgyörgy mesterségenkénti kimutatása 1896-ban

Sepsiszentgyörgy városa a millenniumi évfordulón több rendezvényt tartott, ilyen volt az iparosok kiállítása is.
2008-08-26: Magazin - x:

Bankjeggyel akar fűteni? Pályázzon!

Bankjegybrikettel fűthetnek azok a szervezetek, amelyek sikerrel pályáznak a Magyar Nemzeti Banknál. A pályázat célja, hogy a használt bankjegyekből préselt, nagy fűtőértékű brikettek csökkentsék a jótékonysági, nonprofit szervezetek fűtési költségeit. A jegybank évente 70―100 tonna elhasználódott, megrongálódott bankjegyet von ki a forgalomból, és préseli tömör, tégla alakú briketté.