McCain lesz az új amerikai elnök

2008. augusztus 27., szerda, Magazin

Hatalmas fölénnyel nyert McCain Obamával szemben: előbbi azonnal megindult a cél felé, míg az utóbbi beragadt a startnál.

Ez a McCain és Obama azonban nem a két amerikai elnökjelölt, még csak nem is ember, hanem csótány, abból viszont jókora: madagaszkári óriás. Futamuk viszont az Egyesült Államokban volt, és elnökválasztási-jóslásnak is tekintik ― bár csak nagyon kevesen. A versenyt egy rovarirtó cég szervezte éves kereskedelmi show-ján. A vállalat szeretné, ha csótányjóslása olyan legendás szokássá válna, mint a tavasz beköszöntét jelző mormotáé ― Punxstawney Philé ―, amely az európai medvés árnyékalapú jövendölés észak-amerikai változata.

A rovarirtó cég amúgy a 2000-es amerikai elnökválasztás előtt is tartott csótányfutamot, akkor nagyon szoros volt a küzdelem, Al Gore nyert antennahosszal. A valóságban azután George W. Bush ― de valóban: nagyon szoros eredménnyel. Most a csótány Obama a startról sem volt hajlandó elindulni, míg McCain-csótány rögvest a célba szaladt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-08-27: Magazin - x:

Mégis énekelhet Annamari az Aranyszarvas Fesztiválon

Mivel két külföldi versenyző — az indonéziai Dewi Marpaung egészségi okokból, a kanadai Mudmen együttes egy amerikai kontinentális koncertsorozat létrejötte miatt — visszamondta részvételét a brassói fesztiválon, a szervezők úgy döntöttek, hogy az így szabadon maradt helyekre a romániai selejtező döntőjében negyedik és ötödik helyet elért versenyzők — azaz Dancs Annamari és a Provincialii együttes — vehetnek részt a megmérettetésen. Így az idei Aranyszarvas Fesztiválon huszonöt külföldi és öt romániai versenyző vesz részt.
2008-08-27: Magazin - x:

Újszülött-mentő ­kutya

Újszülöttet mentett meg a kihűléstől egy kutya Argentínában: a saját kölykei közé húzta, és melengette az emberi segítség megérkeztéig.