Újszülött-mentő ­kutya

2008. augusztus 27., szerda, Magazin

Újszülöttet mentett meg a kihűléstől egy kutya Argentínában: a saját kölykei közé húzta, és melengette az emberi segítség megérkeztéig.

A csecsemőt egy 14 éves leányanya szülte Buenos Aires külvárosában, pánikba esett, és sorsára hagyta, némi szeméttel körbebugyolálva. A kutya azonban megtalálta a gyermeket, óvatosan megragadta fogaival, és jó ötven méterre elhúzkodta a vackára, ahol a kölykei közé helyezte, és testével melengette. A csecsemő sírni kezdett, és a hangokra felfigyelt a kutya gazdája. Innen már egyenes út vezetett a legközelebbi kórházba. Az amúgy négykilós gyermek jól van, megúszta apróbb zúzódásokkal születésnapját, amely könnyen halála napjává is válhatott volna a csaknem fagypont körüli argentin télben. A nyolcéves kutyát nemzeti hősként ünneplik a latin-amerikai országban ― Romulus és Remus farkasanyjához hasonítják ―, és olyan csinnadratta veszi körül, hogy enni sincs kedve.

A kismama egyébként hamarosan felbukkant szülése helyén, és a rendőrség kihallgatta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-08-27: Magazin - x:

McCain lesz az új amerikai elnök

Hatalmas fölénnyel nyert McCain Obamával szemben: előbbi azonnal megindult a cél felé, míg az utóbbi beragadt a startnál.
2008-08-27: Magazin - x:

Marley-szobor Szerbiában

Rocky (Sylvester Stallone), Tarzan (Johnny Weismüller) és Bruce Lee után már Bob Marleynak, a reggae néhai királyának is van szobra egy szerb faluban, nevezetesen Skolacban.