Az első klónozott kutya utódai

2008. szeptember 6., szombat, Magazin

Apa lett Snuppy, a világ első, klónozással létrehozott kutyája, egy afgán agár: ő már természetes(ebb) úton szaporodott tovább, nevezetesen mesterséges megtermékenyítés nyomán vált két nősténykutya kölykeinek felmenőjévé — jelentették be csütörtökön dél-koreai tudósok.

Az afgán agár sikere a szöuli egyetem (SNU) közleménye szerint bizonyítja, hogy a klónozott kutya képes a reprodukcióra. A közlemény kiemeli, hogy ezúttal először születtek kölykei egy klónozott ebnek. Ez azt jelenti, hogy Snuppy immár két elsőséget mondhat magának: nemcsak az első klónozott kutya, de egyben az első klónozott kutyaapa is. Az afgán agár két vele azonos fajú nőstényt termékenyített meg a tudósok segítségével, összesen tíz kölyke született május 14. és 18. között, közülük kilenc életben maradt. A SNU tudósai 2005 augusztusában jelentették be Snuppy sikeres klónozását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-09-06: Magazin - x:

Felnőtté vált a rajzfilm műfaja

Az animációs filmek ― kevés kivétellel ― még akár egy évtizeddel ezelőtt is csak a gyermekszórakoztatás műfaját gazdagították, a kamaszkoruk végén járó tinik pedig szinte sértőnek tartották, ha ilyen alkotások megnézésére buzdították őket. Most pedig felnőttek mélyednek el nagy élvezettel a sokadik Shrek-történetben, vagy akár a mesterszakács patkányról szóló L’ecsó jeleneteiben. Mai világunkban talán a stresszhelyzetek özönével terhelt felnőttéletből is a mesék kínálják a kivezető utat?
2008-09-06: Kitekintő - x:

Seprődi Kiss Attila: Egy háromszéki rendező Amerikában

1941—2008
A román konzul
Magam sem tudtam, mi lesz utazásom vége, nem kényszerít-e valami arra, hogy maradjak, meg akartam hosszabbítani az útlevelem három hónapos vízumát. Még New Yorkból telefonáltam a konzulátusra, hogy lehetséges-e? Nagyon szívélyesen mondták, hogy semmi probléma, csak küldjek egy borítékban 30 dollárt és az útlevelet. Még csak az kéne! Gondoltam jó kelet-európai bizalmatlansággal, maradjak itt a végén, ,,útlevéltelenül".