Múzeumban a Rolling Stones ,,nyelve”

2008. szeptember 10., szerda, Magazin

Megvásárolta a Rolling Stones logójaként ismert hatalmas száj és nyelv ,,eredetijét" a londoni Victoria and Albert Museum. A múzeum az Egyesült Államokban egy árverésen 92 500 dollárért jutott az immár rocktörténeti kuriózumnak számító alkotáshoz.

A Mick Jagger szájáról mintázott képet egy londoni diák, bizonyos John Pasche készítette 1970-ben. Az együttes először az 1971-es Sticky Fingers című albumán használta, s azóta elválaszthatatlan a világ legrégibb rock and roll-együttesétől. Victoria Broakes, a múzeum színházi és előadói osztályának vezetője kijelentette: ez volt az első jelkép, amelyet valaha is rockegyüttes használt, s ez lett a világ leghíresebb emblémája. Az alkotó, John Pasche a The Guardian brit lapnak elmondta, hogy művének ihlete akkor született, amikor először találkozott Mick Jaggerrel a Rolling Stones irodájában. Az első, ami az énekesből megragadta, szájának hatalmas mérete volt. Azt is közölte, hogy az alkotásából befolyó összegből tizenegy éves fiát akarja magániskolában taníttatni.

John Pasche a Rolling Stones későbbi turnéihoz is ké­szített posztereket, s dolgozott Paul McCartneyval, a The Who együttessel, majd a United Artists, a Chrystals Records és a londoni South Bank Centre művészeti igazgatói tisztét is betöltötte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-09-10: Magazin - x:

Kutatók Éjszakája

Látványos kísérletek sokaságával mutatják be a fizika és kémia csodálatos világát, a vulkánok rejtelmeit, a meteorológia titkait, az emberi nemet szeptember 26-án, az idén harmadszor megrendezendő Kutatók Éjszakáján.
2008-09-10: Magazin - x:

Onasszisz állt a gyilkosság hátterében?

Arisztotelesz Onasszisz, a legendás görög hajómágnás állhatott Robert Kennedy szenátor, amerikai demokrata párti elnökjelölt 1968. júniusi meggyilkolása mögött. Az ok pedig Jacqueline Lee Bouvier, John F. Kennedy elnök özvegye, Onasszisz leendő felesége volt. Ezen a feltételezésen alapszik Peter Evans Aristo című színdarabja, amelyet szeptember 21-én mutatnak be a londoni Chichester Theatre-ben.