KovásznaAz aradi vértanúk üzenete

2008. október 7., kedd, Közélet

A kovásznai központi református templom kertjében tegnap este a Magyar Polgári Párt és az RMDSZ helyi szervezetei, illetve a Székely Tanács hívására szomorkás időben közel kétszázan emlékeztek egy-egy szál gyertyával az 1848—49-es forradalom és szabadságharc vértanúira.

A 159 évvel ezelőtt Aradon kivégzett honvédtisztek emlékét Alkaszainé dr. Oláh Annamária, a Magyarok Világszövetségének Kárpát-régióért felelős alelnöke méltatta, majd Albu Réka Abigél és Demes Anna szavalata után Balogh Zoltán református lelkipásztor az Ószövetség soraira hivatkozva szólt a szabadságról, melyért az aradi vértanúk életüket áldozták. A kegyelet koszorúi és az emlékezés virágainak elhelyezése után az összegyűltek elénekelték a magyar és a székely himnuszt. Közreműködött a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont Tiszta Szív kórusa és a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2008-10-07: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Késik a tanárok béremelése
Tegnap az alkotmánybíróságnál fellebbezte meg a kormány a tanárok ötvenszázalékos béremeléséről rendelkező törvényt, így egyelőre nem lép életbe a jogszabály. Călin Popescu Tăriceanu kormányfő szerint a béremelés fedezésére nincs elég pénz. Az alkotmánybírósághoz eljuttatott óvásban a kabinet arra hivatkozik, hogy a parlament nem jelölte meg az intézkedés fedezéséhez szükséges pénz forrását.
2008-10-07: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Székelyföldi vadásznapok

Mintha merőben kettévágták volna a két napot: szombaton verőfényes volt a vénasszonyok nyara, vasárnap pedig megállás nélkül öntözte az őszi eső a Nyírnek nevezett fennsíkot Málnás fölött. Reggel fúvósok ébresztették a lakosságot, majd huszonnégy sátorban ötfős csapatok mérték össze tudásukat nyúlpaprikás és vadas készítésében. Ötletesek, szellemesek voltak a csapatnevek.