Kevés az orvos

2008. október 7., kedd, Közélet

Háromszék nemcsak a fizetések, nyugdíjak, föld-visszaszolgáltatások, befektetések szempontjából kullog az országos lista végén, de nálunk tevékenykedik a legkevesebb orvos is.

Az országos adatok szerint ezer lakosra 1,9 orvos jut, megyénkben pedig alig 0,6. Ez a jelenlegi helyzet, amely azonban tovább romolhat, hisz az egészségügyben jelentős szakember-elvándorlás kezdődött, és ez egyre inkább megmutatkozik a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2008-10-07: Közélet - Bodor János:

Kiöntött a Kovászna-patak

Vasárnap és hétfőn jelentős mennyiségű csapadék esett Kovászna körzetében. Az esőzések következtében a Kovászna-patak Barátos és Cófalva között elszakította a gátat, és nagy mezőgazdasági területeket árasztott el.
2008-10-07: Közélet - Mózes László:

Tizennyolcezer kilogramm kacat

Előzetes értékelés szerint Háromszéken 17 850 kilogrammnyi elektronikus hulladék gyűlt össze a hét végi lomtalanítás során. A környezetvédelmi minisztérium adatai nem véglegesek, a napokban készül el a részletes leltár.