Kiöntött a Kovászna-patak

2008. október 7., kedd, Közélet

Vasárnap és hétfőn jelentős mennyiségű csapadék esett Kovászna körzetében. Az esőzések következtében a Kovászna-patak Barátos és Cófalva között elszakította a gátat, és nagy mezőgazdasági területeket árasztott el.

Kerestély Csaba barátosi polgármester szerint a község közigazgatási területén a kár nem nagy — a mezőgazdasági terményeket már betakarították —, az ár inkább a Cófalvához tartozó területeket érintette. A megyei vízügy emberei tegnap a helyszínen jártak, és megígérték, amint az eső eláll, a gátat helyreállítják. A meteorológiai előrejelzések szerint a körzetben ma is helyenként 50—60 liter csapadékra lehet számítani négyzetméterenként. Egyébként Kovásznán vasárnaptól hétfőig 24 óra alatt 90 liter csapadékot mértek négyzetméterenként.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2008-10-07: Közélet - Váry O. Péter:

Jelfaállítás Veszprémben

Veszprémben az aradi vértanúk tiszteletére rendezett tegnapi emlékünnepség legfontosabb eseménye annak a kopjafának — jelfának, miként a veszprémiek nevezik — a felállítása volt, mely Sepsiszentgyörgy önkormányzatának ajándékaként került legrégebbi testvérvárosunkba.
2008-10-07: Közélet - Farkas Réka:

Kevés az orvos

Háromszék nemcsak a fizetések, nyugdíjak, föld-visszaszolgáltatások, befektetések szempontjából kullog az országos lista végén, de nálunk tevékenykedik a legkevesebb orvos is.