Tűgobelinek a Vigadóban

2008. október 7., kedd, Közélet

Szombaton délelőtt a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében megnyílt a zágoni származású, a céhes városban élő Vargyasi Lia öt gobelint és harminchat, a kézimunkák királynőjének becézett tűgobelint bemutató egyéni tárlata.

Az időigényes falkárpitok csendéleteket, tájakat és embereket ábrázolnak. Vargyasi Lia első kézdivásárhelyi bemutatkozására 2005 szeptemberében került sor, 1992 óta foglalkozik tűgobelinnel. Munkáit Fülöp Magdolna méltatta. A megnyitó végén a Vigadóban induló kézimunkakör ötlete is felmerült, erre a hónap folyamán várnak jelentkezőket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-10-07: Közélet - Farcádi Botond:

Wass Albert-hetet rendez az EMI

Október 13—20. között Wass Albert-hetet rendez az Erdélyi Magyar Ifjak szervezet. A száz éve született író munkásságának emlékére tervezett rendezvényen Wass Albert egyik fia is részt vesz. Bartha József református lelkész a holtmarosi Wass-szobor kálváriájáról tart előadást, fellép Zorkóczy Zenóbia kovásznai művésznő, kisiskolások az író meséiből olvasnak fel, a Mikes Kelemen Főgimnázium diákjai pedig vetélkedőt szerveznek, összeállítást mutatnak be Wass Albert színműveiből.
2008-10-08: Magazin - Józsa Lajos:

Szabó Dávid csizmadia főcéhmester számadása

Sikeres évről adott számot a Sepsiszentgyörgyi Csizmadiák Céhe 1839-ben. Szabó Dávid, a céh főmestere az 1838-as évi bevételt kamatra kiadta a céh mestereinek, amiből tekintélyes jövedelemhez juttatta a céh kasszáját.