A hatvanas évek fekete Volgái

2008. október 15., szerda, Magazin

A veteránkocsi-kedvelők a múlt hét végén Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren két fekete Volga M 21-est csodálhattak meg. 1956 és 1968 között gyártották a gorkiji Molotov Autógyárban, a legfiatalabb is megvan hát negyvenesztendős. A szenvedélyes veteránkocsi-gyűjtők sok ezer eurót is képesek fizetni egy-egy hasonló, felújított darabért.

A hatvanas években a fekete Volga mifelénk is — akárcsak a Szovjetunióban, majd később a csatlós kommunista országokban — jelképnek számított, hatalmat, társadalmi rangot jelentett, a vörös bárók kedvenc kocsija volt. Mint a képen is látható, egyik motorházán sincs ugró fémszarvas, ugyanis ezt csak az első két sorozat darabjaira tették fel. Az egyik Volgán látható PCR rendszám is jelképes...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-10-15: Magazin - Tibodi Ferenc:

Bemutatták az új škodát

Brassó-Pojánán bemutatták a škoda új zászlóshajóját, a Superbet. A csehek vadonatúj gépkocsija egyedi megoldásaival kiemelkedik a škoda modelljei közül. Felszereltségének köszönhetően (lábzsámoly, az ajtóba épített esernyőtartó, a visszapillantó tükrök aljára szerelt kültéri megvilágítás) a Superb luxuskategóriás autó, mely technikai fejlesztései révén sok tekintetben fölülmúlja versenytársait.
2008-10-15: Magazin - x:

Százötven éves a Gerbeaud cukrászda

Százötven éve, 1858. október 14-én alapította Kugler Henrik Budapesten a mai József nádor téren cukrászatát, amely Gerbeaud néven vált legendává. A soproni cukrászdinasztiából származó Kugler Európa-szerte, még Párizsban is gyűjtötte a tapasztalatokat, mielőtt megnyitotta teát és különleges süteményeket kínáló üzletét, ahol a fagylaltot nyáron — kedvcsinálóként — az üzlet előtt, az utca kövezetére állított asztaloknál fogyaszthatta a nagyérdemű.