Sean Connery minden idők legjobb Bondja

2008. október 18., szombat, Magazin

Egy új közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy Daniel Craignek, aki hamarosan második James Bond-filmjével rukkol elő, nem lesz könnyű megküzdenie nagy elődeivel. A TV Guide minap közzétett reprezentatív felmérése szerint minden idők legjobb Bondja Sean Connery volt. A szavazók 54 százaléka adta rá voksát. A skót színész mögött alaposan lemaradva Roger Moore áll 21 százalékos támogatottsággal, az előző 007-es, Pierce Brosnan pedig 15 százaléknyi szimpátiát tudhat magáénak. Craig, az új, ,,megreformált" hős viszont egyelőre csupán nyolc százaléknál tart.

A brit sztár azzal vigasztalódhat, hogy a 14 és 29 év közötti korosztály 17 százaléka szavazott rá, tehát jó úton halad a fiatalság szívének meghódításában. A Marc Foster rendezésében készült, Quantum csendje című epizód magyar bemutatója november 13-án lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1322
szavazógép
2008-10-18: Magazin - Józsa Lajos:

Büntetések dohányzásért 1846-ban

Rendkívüli céhgyűlést tartottak a csizmadiák 1846. április 1-jén, amikor egy nap alatt a legtöbb büntetést szabták ki. Többek között a dohányzók ellen is. A 23 kirótt büntetésből kitűnik, hogy a céhben a rend biztosításáért és saját jövedelem gyarapításáért mindent elkövettek az elöljárók. A fenti dátumon a Császár Mihály főcéhmester által tartott gyűlésben kiszabott büntetéseket így írták:
2008-10-18: Magazin - x:

Rajzoló írók

Rajzoló írók a címe annak a kiállításnak, amely Lisszabonban a Belém Kulturális Központban látható november 2-ig. A kiállítás feltárja az irodalom nagyjainak meglepő és titkos kettős életét. Látványos a seregszemle: Baudelaire, Flaubert, Verlaine, Musset, Rimbaud, Anatole France, Henry Miller, Günther Grass is ott van a 150 író között, akik két évszázadon hagyták rajta nyomaikat a szürrealistáktól a beat-nemzedékig.