Mikor vagyunk kreatívak?

2008. október 22., szerda, Magazin

Este tíz után vagyunk a legkreatívabbak, ilyenkor támadnak a legjobb ötletek ― derült ki egy brit felmérésnek köszönhetően. A Crowne Plaza nemzetközi szállodalánc megrendelésére végzett vizsgálatban 1426-an vettek részt ― olvasható a The Daily Telegraph brit lap honlapján.

A megkérdezettek 92 százaléka azt vallotta, hogy ebéd után nem igazán támadnak jó gondolatai, a szellemi mélypont pedig 16.33 órakor van. Ezzel szemben az ihlet este tíz után, egészen pontosan 22.04 órakor szállja meg az embereket. Egyébként a válaszadók negyede késő éjszakáig ébren marad, amikor valamilyen problémát meg akar oldani.

A felmérés szerint az emberek jó része, ha egyetlen árva ötlete sincs, zuhanyozni megy, legalábbis ilyen értelemben nyilatkozott a megkérdezettek 44 százaléka. Ám hiába a zuhany inspiráló hatása, a válaszadók 58 százaléka elfelejti zseniális ötleteit, amennyiben nem veti azokat azonmód papírra. Megjegyzendő, hogy a szebbik nem képviselői jobban képesek észben tartani ihletett gondolataikat, mint a teremtés koronái.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-10-22: Magazin - x:

Kortárs sötét szobák

Elsötétített pajtától kezdve unicumos üvegen át az emberi szájig a legkülönfélébb dolgokból készítettek művészek a fényképezőgép elődjének tartott camera obscurát; a munkáikból összeállított sokszínű tárlat anyaga hétfőtől tekinthető meg a budapesti Magyar Fotográfusok Háza — Mai Manó Házban.
2008-10-23: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

A magyar ötvenhatra emlékezünk
Sepsiszentgyörgyön
A romániai volt politikai foglyok megyei szövetségének és az Erdélyi ’56-os Bajtársi Társaság rendezé­sében ma 10 órakor a városháza elől indulnak, hogy a négy temetőben nyugvó bajtársaik sírjához virágot, gyertyát helyezzenek el. 14 órától először az Erzsébet parkbeli kopjafánál, majd a városházán lévő emléktáblánál, végül a Városi Művelődési Háznál tavalyelőtt felállított emlékoszlopnál koszorúznak, ahol rövid műsorral fejezik be a megemlékezést.