Művelődési szervezőiroda létesül

2008. november 1., szombat, Közélet
Közös szervezőiroda működtetéséről döntöttek a sepsiszentgyörgyi művelődési intézmények.

A színház szomszédságában, az Európai Információs Központnak bérbe adott üzlethelyiségben rendezik be, és a színházak, a Háromszék Táncegyüttes, a Székely Nemzeti Múzeum, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a megyei művelődési központ közösen működteti majd. Erről azon a találkozón született döntés, melyen a megye és a megyeközpont vezetői találkoztak a kulturális intézmények igazgatóival, s ahol egyebek mellett a közös finanszírozásról is szó esett. Az új szervezőiroda jegyeladással, reklámozással, tájékoztatással foglalkozik majd. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2008-11-01: Közélet - Váry O. Péter:

Restaurálják az Apor-kódexet

Végleges immár: az elkövetkező egy év folyamán restaurálják a Székely Nemzeti Múzeum legbecsesebb kincsét, a negyedik magyar nyelvemlékként számon tartott Apor-kódexet. A rendkívül rossz állapotban levő műkincs helyreállítását az Országos Széchényi Könyvtár szakemberei végzik.
2008-11-01: Közélet - x:

Nagy Gizella kiállítása a Vigadóban

Csütörtökön este népes közönség jelenlétében Fülöp Magdolna nyitotta meg a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében Nagy Gizella amatőr festő első egyéni tárlatát.