Hobo és a Csavargók tízparancsolata

2008. november 1., szombat, Közélet

Közel tíz éve jelent meg a Hobo Blues Band Csavargók tízparancsolata című albuma, ennek továbbfejlesztett változata az idén márciusra egyéni előadássá érett.

Jórészt Földes László Hobo saját verseinek — élettörténetének és -érzéseinek — feldolgozása, csavargásai látlelete, melyek egyben különböző korszakok sajátos látásmódú felelevenítései is — mindez fűszerezve fotókkal, az egyes korszakokat erőteljesen kifejező dalokkal. Földes László, mintegy bizonyítván, mennyire szereti és tiszteli közönségét, és hogy mennyire értékeli kapcsolatát a Tamási Áron Színházzal, miután korábban három egyéni előadóestjét, majd a Vadászatot is elhozta Sepsiszentgyörgyre, most a Csavargók tízparancsolatával, egy ízig-vérig Hobo-produkcióval jelentkezik, előadásaira a Kamarateremben jövő héten kerül sor. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2008-11-01: Közélet - x:

Nagy Gizella kiállítása a Vigadóban

Csütörtökön este népes közönség jelenlétében Fülöp Magdolna nyitotta meg a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében Nagy Gizella amatőr festő első egyéni tárlatát.
2008-11-01: Világfigyelő - x:

Az MKP visszautasítja a vádakat (Szlovák sortűz)

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) vezetői visszautasítják a szlovák miniszterelnök-helyettes, Dusan Caplovic megállapításait, aki tegnap a szlovák parlamentben elhangzott jelentésében azzal vádolta meg az MKP képviselőit, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) résztvevőiként részesei lettek Magyarország Szlovákia belügyeibe való beavatkozásának.