Sepsiszentgyörgyi díjazott

2008. november 8., szombat, Magazin

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban kihirdették a Film―Szabadság―56 című forgatókönyvíró- és ötletpályázat eredményét. A szakmai zsűri 220 filmötletből hetet választott ki, amelyeket a Magyar Televízió megfilmesít és 2009. október 23-án bemutat. A sepsiszentgyörgyi Zsók Enikő Fekete füzet című pályamunkáját a zsűri dicséretben részesítette. Enikő filmvázlata egy, a forradalom eszméivel szimpatizáló temesvári osztály diákjainak meghurcolását ülteti át képi nyelvre.

A Film―Szabadság―56 pályázatra érkezett munkák elolvashatók a www.magyarorszag.hu/filmszabadsag56 oldalon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-08: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal és megtört szívvel tudajuk, hogy a drága jó gyermek, apa, nagyapa, testvér, keresztapa, rokon és jó barát, a sepsiszentgyörgyi
KOVÁCS CSABA
életének 46. évében 2008. november 6-án hosszas betegség után elhunyt.
Temetése 2008. november 9-én 14 órakor lesz a közös temető ravatalozójából.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
1470
2008-11-08: Magazin - Tibodi Ferenc:

Láttuk, vezettük és ,,megszelídítettük”

A héten Háromszékre látogatott az ABC Center Volkswagen-karavánja, ez alkalomból a sepsiszentgyörgyiek és a kézdivásárhelyiek kipróbálhatták a német autógyár három új modelljét. Így nagyító alá vehető volt az új Scirocco, az egyszerre elegáns és sportos Passat CC, valamint az ugyancsak újdonságszámba menő Golf. A csíkszeredai székhelyű autókereskedő remek ötletének köszönhetően nemcsak a potenciális vásárlók, de az ,,egyszerű halandók" és mi, újságírók is kipróbálhattuk a vadonatúj autócsodákat.