Torjai világrekord

2008. november 12., szerda, Magazin

Daragus Attila polgármester a díszoklevéllel

Torja a megyében az első, az országban pedig a harmadik település, amely bekerült a nemzetközileg elismert és hitelesített világrekordokat jegyző Word Records Academy 2009-es évkönyvébe. A világrekord hitelesítéséről nemrég értesítették Daragus Attila polgármestert, aki egy hete Bukarestben vette át a díszoklevelet a Word Records Academy romániai képviselőjétől.

A rekordméretű torjai túrospuliszka elkészítéséhez négyszáz kg puliszkalisztet, százötven kiló juhtúrót, tizenöt liter olajat, huszonnégy kiló sót és üstönként negyven liter vizet használtak. Az asztaloknál kétszáznegyven torjai nő és hetvenöt férfi tűrte a puliszkát. Torja díszkönyvébe beírják mindazoknak a nevét, akik hozzájárultak a világrekord megvalósításához.

Négy évvel ezelőtt csupán kilencméteres volt az első ,,óriáspuliszka", a következő évben már hatvanméteresre sikeredett, 2006-ban nyolcvanegy méteres volt, tavaly már száztizenháromra nőtt, a rekordok könyvébe az idei százötven méterrel kerültek be.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-12: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal, szomorú szívvel tudatjuk, hogy a nagyon szeretett, drága, melegszívű édesanya, nagymama, rokon, szomszéd, a kökösi
MOLNÁR MARGIT
(született SCHAG)
életének 94. évében hosszú szenvedés után örökre itthagyott bennünket.
Temetése 2008. november 13-án 12.30 órakor lesz a kökösi családi háztól.
Legyen csendes, békés nyugalma.
Gyászoló gyermekei és unokái
4214314
2008-11-12: Magazin - x:

Alter-Native-díjazottak

A Csempelevél című magyar alkotás nyerte el a marosvásárhelyi 16. Alter-Native nemzetközi rövidfilmfesztivál nagydíját.