Alter-Native-díjazottak

2008. november 12., szerda, Magazin

A Csempelevél című magyar alkotás nyerte el a marosvásárhelyi 16. Alter-Native nemzetközi rövidfilmfesztivál nagydíját.

A marosvásárhelyi városvezetés által felajánlott nagydíjat Feszt Judit és Somogyvári Gergely, a Csempelevél című film alkotói vehették át. Az idei fesztiválon más magyar filmek is elnyerték a tetszést: Szecsanov Martin a Lopott ritmusok (HIPI-HOPI) című filmjéért megkapta a román közszolgálati rádió díját, Szirmai Márton A süllyedő falu című filmjét pedig a Román Nemzeti Filmintézet díjazta. A zsűri különdíját a lett Jurgis Krasons kapta Fekete doboz című filmjéért, a legjobb diákfilmnek ítélt Simó Sándor-emlékdíjat pedig a Csehországból érkezett Akile Nazli Kaya, a Zlini leves című film alkotója. A román kulturális minisztérium díját Retto Caffié, A vonalon című német―svájci koprodukció alkotója vehette át.

Sipos Levente, a fesztivál igazgatója elmondta: az idén sok jó film versenyzett, a felhozatal nagyon kiegyensúlyozott volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-12: Magazin - Iochom István:

Torjai világrekord

Daragus Attila polgármester a díszoklevéllel
Torja a megyében az első, az országban pedig a harmadik település, amely bekerült a nemzetközileg elismert és hitelesített világrekordokat jegyző Word Records Academy 2009-es évkönyvébe. A világrekord hitelesítéséről nemrég értesítették Daragus Attila polgármestert, aki egy hete Bukarestben vette át a díszoklevelet a Word Records Academy romániai képviselőjétől.
2008-11-12: Magazin - x:

Új színházi stúdióterem Kolozsváron

Új színházi stúdiótermet avattak hétfőn Kolozsvárott az Európai Színházi Unió 17. fesztiválja keretében. A Janovics Jenő egykori kolozsvári színházigazgatóról elnevezett, száz férőhelyes teremben a tervek szerint kortárs darabokat mutatnak be.