Közmeghallgatást kezdeményez az MPPTiltakoznak az iskolák körzetesítése ellen

2008. november 14., péntek, Közélet

Nem ért egyet a sepsiszentgyörgyi iskolák körzetesítési tervével az MPP önkormányzati frakciója, úgy vélik, a gépies jelleggel végrehajtott szabályozás, mely szerint a gyermekek lakhelye lenne a perdöntő, több emberi szabadságjogot sért. A szabad iskola- és pedagógusválasztás elve a román alkotmány által szavatolt — szögezte le Csinta Samu, az MPP megyei ügyvezető elnöke, aki elmondta: a frakció közmeghallgatást kezdeményez, és felkérik a pedagógusokat, szülőket, fejtsék ki véleményüket a kérdésről.

A sepsiszentgyörgyi tanács november végi ülésén tárgyal és szavaz a körzetesítésről, így a véleménynyilvánításra rövid időn belül sort kell keríteniük. Az MPP elképzelése szerint egy lazább szerkezetű átalakítást kell támogatni, ez a merev megszabás nagyon sok gyermeket eleve hátrányos helyzetbe hozhat. Csinta elmondta, az MPP oktatási szakemberei is elkészítik javaslatukat, ezt és a tanároktól érkezett észrevételeket figyelembe véve szavaz majd a párt frakciója a kérdésről a következő testületi ülésen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2008-11-14: Közélet - Váry O. Péter:

Külföldi hírek

Gazdasági csúcs a parlamentben
A következő két évben a vállalkozások 1400 milliárd forint közvetlen támogatáshoz juthatnak, amely döntő részben az uniós források átcsoportosításával valósul meg — jelentette be többek között Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a tegnapi magyarországi Gazdasági Csúcson.
2008-11-14: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Jó termés Hatolykán

Hatolykai aranytartalék
A falu határa az egyik legjobb krumpli- és cukorrépatermő vidéke Felső-Háromszéknek. A betakarodás végére értek. A krumpli terméshozama a nagytermelőknél hektáronként 25—35 tonna között mozgott, de kevesebb területen termesztették, mint tavaly. A keresletet azonban nem lehet kiszámítani: könnyebben megy az értékesítés, mint múlt évben.