Iskolagond Orbaiteleken

2008. november 14., péntek, Közélet

Bővítik-korszerűsítik a Horváth Károly (1839—1854) szabadságharcosról elnevezett általános iskolát.

A munkálat 650 000 lejbe kerül, a pénzt a szaktárca alapjaiból biztosítja a tanfelügyelőség. Amikor ott jártunk, a munka teljes gőzzel folyt, de Beder Győző iskolaigazgató elmondta, körülbelül három hét múlva az épületre felkerül a cserép, és ezzel elfogy a pénz, muszáj lesz leállniuk, mert a minisztérium eddig csupán 200 000 lejt utalt át. Az igazgató azt is elmondta: az iskola bővítésére nagy szükség volt, hisz Orbaiteleken pozitív a népszaporulat, az óvodások és az elemisták szűkös körülmények között tanultak a régi épületben. Amíg az épületet befödik, a két elemi osztály közül egyik délután tanul.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2008-11-14: Közélet - x:

Vákár Tibor-kiállítás

Egy Ybl-díjas építész plakátjai, épülettervei és karikatúrái között sétálhattak azok az architektúra iránt érdeklődők, akik eljöttek a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba szerda este, a Vákár Tiborra emlékező kiállítás megnyitójára.
2008-11-14: Közélet - Iochom István:

Folytatódik a haralyi út aszfaltozása

A Gelencét Harallyal összekötő úton eddig fél kilométerre került aszfalt. Nemrég a megyei tanács segítségével sikerült újabb pénzt szerezni a munkálat folytatására.