Vákár Tibor-kiállítás

2008. november 14., péntek, Közélet

Egy Ybl-díjas építész plakátjai, épülettervei és karikatúrái között sétálhattak azok az architektúra iránt érdeklődők, akik eljöttek a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba szerda este, a Vákár Tiborra emlékező kiállítás megnyitójára.

A Gyergyószentmiklóson született, rendkívül hosszú és tartalmas életpályát magáénak tudható Vákár Tibor munkásságát Hadik András művészettörténész méltatta, majd ifjabb Vákár Tibor beszélt Az elpattant láncszem… című, Vákár építészeti és képzőművészeti pályafutását bemutató, idén megjelent könyvről. A kiállítás január közepéig tekinthető meg.

Erdős Zsófia

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2008-11-14: Közélet - Váry O. Péter:

Idén még aszfaltoznak Sepsiszentgyörgyön

A folyamatban levő s idénre még betervezett városfejlesztési munkálatokat ismertette a város polgármestere. Végéhez közeledik a Sugás Áruház körüli járda cseréje, a Közép utcai munkálatokat befejezték, a Rövid sétányon is jól haladnak, itt a keskeny út és járda miatt egyirányúsítják az autóforgalmat, a Vadász utcában az új sportcsarnok melletti parkolónál is hamarosan befejezik a munkát, a vasútállomás előtti téren pedig az utolsó száz méteren vannak.
2008-11-14: Közélet - Bodor János:

Iskolagond Orbaiteleken

Bővítik-korszerűsítik a Horváth Károly (1839—1854) szabadságharcosról elnevezett általános iskolát.