Különleges tea különleges élménnyel

2022. február 22., kedd, Magazin

A teák már több ezer éve mindennapjaink részét képezik. Rengeteg elkészítési módja létezik egy jó teának, lehet hidegen vagy forrón, akadnak fajták, amelyek nagyon finomak tejjel keverve, de most a teakészítés egy különleges módjába nyerhettem betekintést a Szimpla kávézó melletti Bobabutikban.

A bobateák különlegessége ízviláguk mellett a bennük lévő tápiókagyöngyök. A tápióka lisztes anyag, amelyet a maniókagyökér rostos részéből vonnak ki. A manióka egy trópusi cserje, Dél-Amerikából származik, alapélelmiszerként való használata időszámításunk előttre nyúlik vissza. Szárazsággal és extrém időjárási eseményekkel szembeni ellenálló képessége miatt széles körben termesztik Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában.

A teát használattól függően több módon is meg lehet főzni. Esetünkben úgy készül, hogy adagtól függően körülbelül hatszor annyi vizet adunk hozzá, mint tápiókát, mindezt főzzük legalább fél órát, majd pihentetjük, ezt követően újra összefőzzük egy kis cukorral, hogy édesebb legyen.

A bobateák egyik különlegessége az ízviláguk. Ahogyan a tápiókagyöngyöket, úgy a teákat is édesítik, de ez nem cukorral, hanem különféle ízesített gyümölcspürékkel vagy öntetekkel történik. A butikban hatféle ízben találhatóak meg a bobateák, de ezeket többféle variánsban is el tudják készíteni. Van, ami növényi, illetve tehéntejjel készül, de nyilván léteznek tej nélküli változatok is.

A fiatalok nagy kedvence a mangós és az erdei gyümölcsös, de van, aki a fekete teásat szereti jobban, akad, akinek a vaníliás a kedvence, de ezek mellett zöld teával, illetve mentával is készül bobatea.

Simon Soma

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2022-02-22: Magazin - :

A kétszeresen tízes belga (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Belga, trappista, barna, erős és ajándékba kaptam. Nagyon megörvendtem ennek a habos meglepetésnek, hiszen addig csak jót hallottam-olvastam a Trappistes Rochefort 10-ről.
2022-02-22: Gazdakör - Bokor Gábor:

Gyümölcsnap Árkoson

Február 24-én, csütörtökön gyümölcstermesztőknek szóló egész napos előadás-sorozatot szervez Árkoson a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete együttműködésben az AgroSIC Közösségek Közötti Társulással. Az eseményt kiállítás kíséri. Ugyanezen a helyszínen hasonló rendezvényre került sor 2019 februárjában is, ezt követően a világjárvány miatt állt be kétéves szünet. Regisztrálni 9 órától lehet, ugyanakkor nyílik a kiállítás is.