Szappanbuborékkal garázdaság ellen

2008. december 3., szerda, Magazin

Meglelték a garázdaság elleni csodafegyvert egy brit városban: szappanbuborékokat fújatnak a kocsmából kilépő részegekkel.

Az ötlet gazdái remélik, hogy így nem ököllel esnek egymásnak — meg a környék kirakatainak — az ittas legények, hanem legfeljebb buborékokkal. A fúvókákat — amelyek kétfunkciósak, mert tollak is — rendőrök osztják decemberben a ,,rászorulóknak" Bolton városában. Az elképzelést sokan hajmeresztően elmebeteg ötletnek minősítik. ,,Gyakran tesznek kárt a boltomban az éjszakai részegek. Nem hinném, hogy segítene a szappanbuborék-fújatás. Elég baj, hogy a helyi hatóság ilyen hülyeségre költi az iparűzési adómat" — idézett a Daily Mail brit lap egy kereskedőnőt. Az utóbbi időben igen változatos gondoskodási ötleteik vannak a brit városoknak. A múlt héten Torbey például azzal állt elő, hogy gumipapucsokat osztat rendőreivel az éjszakai utcákon tűsarkú cipőkben hazatántorgó részeg nőknek testi épségük védelmében, azaz elesés ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-03: Magazin - x:

Maffia Múzeum nyílt Budapesten

Többek között drogozó, kaszinózó és lövöldöző bűnözőket ábrázoló viaszszobrok láthatóak a szervezett bűnözés múltját és jelenét bemutató budapesti Maffia Múzeumban. A hétfőn megnyílt állandó kiállítás elsődleges célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.
2008-12-03: Magazin - x:

Tökkoncert

Tökpuffanásra vettek jegyet — 9 dollárért (több mint 26 lejért) darabját — több százan az Egyesült Államokban.