Szolgáltatás és szolgálatA zöld faliszőnyeg

2008. december 4., csütörtök, Család

A szolgáltató mindenekelőtt a fogyasztóért létezik. Ha a szolgáltatás megfelel a fogyasztó érdekeinek, hát elérte célját, és jó pénzért eladható, akárcsak a termék. Eddig a tézis.

A derűs középkorú hölgy mára már elismert textilművész, kinek munkái fogadótermeket, múzeumokat díszítenek. Bár sok kiállításra kap felkérést, és ad is el munkáiból, nagyon megnézi, hogy milyen kihívást fogadjon el, ugyanis...

Történt egy szép napon, hogy vidéki kisvárosba hívták, lelkesen dicsérve munkáit. Az egyszerűbb emberek vendégszeretetében bízva el is fogadta a meghívást. Már mindent összepakolt: a gyönyörű szőtt, bogozott, hímzett falvédőket, takarókat, amikor megtudta, hogy egy másik meghívottal kell osztoznia, aki szintén a ,,textilszakmában utazik".

A fogadtatás kellemes volt, baráti, még aznap felrakatta a munkáit, mivel elsőként érkezett.

Másnap a megnyitó előtt még egy utolsó pillantást akart vetni munkáira, és felszaladt a kiállítóterembe. A lába földbe gyökerezett, amikor meglátta a másik ,,művész" munkáit: rózsaszín bugyik és melltartók lógtak a levegőben, s némelyik még gyűrött is volt a hitelesség kedvéért.

Látván arcán a döbbenetet, vendéglátója szabadkozva magyarázta: ,,Mindent elkövetünk a közönségért, és hát erre nagy volt az érdeklődés"...

A kiállítás sok nézőt vonzott, nagy volt a taps, az üdvözlés, és ki-ki megkereste az ízlésének megfelelő darabot.

A végén elragadtatott néző lelkendezett a művésznőnek egy faliszőnyeg láttán. A szőnyeg felölelte az ég kékjét, a tenger zöldeskékjét, szürkéskékjét, egyszóval mindent, ami kék.

A végén a látogató megszólalt: ,,Művésznő, kérem, én szeretnék egy ilyen faliszőnyeget rendelni, hiszen csodálatos. Csak annyi a kérésem, hogy zöld legyen, a sarkában zöld masnikkal, mert tudja, ez talál a szobaszőnyegemhez..."

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-04: Család - Hecser László:

Ferike élete továbbra is veszélyben

Az Összefogás Napja óta eltelt időszakban sokan hozzájárultak Szőcs Ferike gyógyításának költségeihez, ennek ellenére az édesapa meglehetősen borúlátó: azt mondja, minden, műtét nélkül eltöltött nap ötéves kisfia túlélési esélyeit gyengíti. Szőcs Ferenc kétségbeesését fokozza, hogy a hírek szerint az olaszországi orvosi beavatkozás a várthoz képest mintegy ötvenezer euróval drágább, így már 170 000-re emelkedne a végösszeg. A genovai műtét árát állítólag a donorkereséssel járó költségek emelték meg.
2008-12-04: Család - x:

Mit hozzon a Mikulás?

A gyermekek a Mikulás-napi és karácsonyi ajándékozás alkalmával a szüleik által mutatott mintát veszik át, noha lehetnek olyan korszakaik, amikor ezzel kifejezetten szembefordulnak — állítja, és ajándékozási szokásainkat is értékeli Csák Annamária gyermekpszichológus.