A Véres Mária szülinapja

2008. december 6., szombat, Magazin

Hetvenöt éve, 1933-ban keverték az első Bloody Mary koktélt. Az ital New Yorkban született, alkotója a hagyomány szerint egy francia származású kocsmáros.

Legfőbb összetevői: vodka, paradicsomlé, tabasco paprikaszósz és Worcester-mártás. A koktél születési neve Red Snapper. Mai elnevezését valószínűleg I. Mária 16. századi angol uralkodóról kapta, aki különös kegyetlenséggel próbálta helyreállítani a katolikus egyház uralmát országában, és a Véres Mária (Bloody Mary) gúnynevet ragasztották rá. A 75. születésnapot a Times Square-en ünneplik, a környékbeli kocsmákban pedig egész nap az 1933-as áron kínálják az italt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-06: Magazin - x:

Szemesnek áll a világ

Döntött a francia bíróság: Cioran harminchét kéziratfüzete egy takarítócég tulajdonosnőjét illeti meg. Az ítélet nem jogerős.
2008-12-06: Magazin - x:

Pálinkafalu

Pálinkafalut építenek Luca-napra Magyarország leghíresebb főzdéi Nyíregyházán, s az ínyenceknek a legfinomabb itókákat, köztük a hat magyar eredetvédett röviditalt is kínálják majd a december 12—13-i hétvégén.