AsztaliteniszRemek újszentesi vendégszereplés

2022. június 30., csütörtök, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub asztaliteniszezői az elmúlt héten Újszentesre utaztak érmeket gyűjteni. Kerekes Barnabás és Barti Lóránt tanítványai kitűnően szerepeltek a második alkalommal megszervezett Table Tennis Championship Trophy nemzetközi versenyen, ahol a hazaiak mellett Moldova, Ukrajna, Finnország és Olaszország pingpongozói álltak asztalhoz.

Kerekes Barnabás edző pozitívan értékelte a versenyt, mint mondta, a rendszert úgy alakították ki, hogy minél több meccset játsszanak a gyerekek a tapasztalatszerzés jegyében. Egyéniben Farkas Yvett remekelt, U17-ben másodikként, U19-ben pedig harmadikként végzett. A fiúk U13-as mezőnyében Kovács Kristóf István az első, Simó Éliás Máté a harmadik helyen zárt, az U15-ösöknél Canea-Kocsis András második, Kovács Kristóf István harmadik lett, míg U17-ben Ionuț Chelmuș a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A lányok csapatversenyében Canea-Kocsis Abigél a kolozsvári Iarina Precup oldalán második helyezést ért el az U13-as korosztályban és az U15-ösök viadalában. Bejan Boglárka olasz társával a harmadik helyen végzett az U11-esek közt, az U13-as mezőnyben pedig hetedikek lettek. Farkas Yvett a medgyesi Gabriela Herciuval karöltve U17-ben és U19-ben is a harmadik helyen végzett.

A fiúknál az U13-as mezőnyben Kovács Kristóf István és a fővárosi Alexandru Iordan győzedelmeskedett, míg a Handra Márk–Simó Éliás Máté páros a harmadik lett. Az U15-ös korosztályban Canea-Kocsis András és a sepsiszentgyörgyi Márton Ádám (Sepsi-SIC) maga mögé utasította a mezőnyt, a Kovács–Iordan duó pedig a harmadik helyen zárt. A tizenhét év alattiak közt a Canea-Kocsis–Márton kettős a második helyre küzdötte fel magát, megelőzve a harmadik helyen végzett szintén háromszéki, a kézdivásárhelyi Ionuț Chelmuș és a megyeszékhelyi Bokor Zoltán (Sepsi ISK) alkotta párost. Chelmuș és Bokor az U19-ben is bezsebelt egy harmadik helyet. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 806
szavazógép
2022-06-30: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

FLOW4 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a régió egyik legkiemelkedőbb kortárstánc-fesztiválját Sepsiszentgyörgyön, mely június 27-én kezdődött és július 3-áig tart.
2022-06-30: Sport - :

Ötödik helyezés Karácsonkőről (Lovassport)

A kurtapataki Zonda Lovarda-CSA Wolf sportolója, Bangyán Benjámin remek teljesítménnyel az ötödik helyen fejezte be az elmúlt hét végén Karácsonkőn megtartott nemzetközi díjugrató verseny Silver Tour kategóriáját. Az Ambrus Szabolcs által felkészített lovasnak ez volt az első viadala, amelyen nemcsak hazai, hanem külföldi vetélytársakkal is megmérettetett.