LovassportÖtödik helyezés Karácsonkőről

2022. június 30., csütörtök, Sport

A kurtapataki Zonda Lovarda-CSA Wolf sportolója, Bangyán Benjámin remek teljesítménnyel az ötödik helyen fejezte be az elmúlt hét végén Karácsonkőn megtartott nemzetközi díjugrató verseny Silver Tour kategóriáját. Az Ambrus Szabolcs által felkészített lovasnak ez volt az első viadala, amelyen nemcsak hazai, hanem külföldi vetélytársakkal is megmérettetett.

Június 23–26. között a karácsonkői (Piatra Neamț) Virgil Bărbuceanu Lovasközpontban  rendezték meg a Nemzetközi Lovas Szövetség, valamint a Román Lovas Szövetség közreműködésével a CSI 1* Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyt. A négynapos megmérettetésen többnyire a hazai díjugratás legsikeresebb sportolói vettek részt, ám mellettük magyarországi, francia, olasz és szíriai versenyzők is rajthoz álltak.

A kurtapataki Zonda Lovarda-CSA Wolf sportolója, Bangyán Benjámin egyetlen székelyföldi versenyzőként képviselte megyénket, régión­kat, és Achwie-Lucy nevű lovával tisztesen helytállt a nemzetközi mezőnyben. A háromszéki sportoló a 120–125 cm akadálymagasságú pályán, a Silver Tourban tette próbára magát, és a vasárnapi döntőben szép lovaglással, egy verőhibával, valamint nagyon jó időeredménnyel az ötödik helyen végzett.

„Az országos versenyeken egyre gyakrabban megjelenő és ígéretesen teljesítő Bangyán Benjáminnak ez volt az első nemzetközi szereplése, jó eredményével pedig bekerült a díjazott versenyzőknek kijáró tiszteletkörbe” – nyilatkozta érdeklődésünkre lovasunk edzője, Ambrus Szabolcs, aki immár hét éve irányítja nagy hozzáértéssel tehetséges sportolónk felkészülését és fejlődését. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 804
szavazógép
2022-06-30: Sport - :

Remek újszentesi vendégszereplés (Asztalitenisz)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub asztaliteniszezői az elmúlt héten Újszentesre utaztak érmeket gyűjteni. Kerekes Barnabás és Barti Lóránt tanítványai kitűnően szerepeltek a második alkalommal megszervezett Table Tennis Championship Trophy nemzetközi versenyen, ahol a hazaiak mellett Moldova, Ukrajna, Finnország és Olaszország pingpongozói álltak asztalhoz.
2022-06-30: Sport - :

Júliustól új rendszerben zajlik a sorozat (Labdarúgás, Román Kupa)

Jövő héttől teljesen más rendszerben veszi kezdetét a Román Kupa következő idénye. A szakszövetség a változtatásokkal vonzóbbá tenné a sorozatot, így a tervek szerint izgalmasabb párharcokra van kilátás. A székelyföldi megyék kupagyőztes csapatai megismerték ellenfeleiket a viadal július 6. és 13. között zajló regionális szakaszában.