A nyolcvanéveseket köszöntötték

2008. december 9., kedd, Közélet

December 3-án este családias hangulatban ünnepelték meg a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklubban a nyolcvan éven felüli tagok születésnapját. Idén tizenkét nyugdíjast köszöntöttek.

A klub vezetői egy-egy szál virággal, a Benedek Elek Óvoda kisgyermekei pedig székely tánccal és alkalmi versikékkel köszöntötték az ünnepelteket, Bartha Vilmát, Fedorovics Józsefet, Máthé Gábort, Babos Józsefet, Koréh Klárát, Vida Borbálát, Gligor Zoltánt, Máthé Klárát, Márton Emilt, Mózes Ibolyát, Kovács Irént és Mike Ilonát. A Maassluis Nyugdíjasklub december 12-én ünnepeli fennállásának kilencedik évfordulóját, melyre minden klubtagot és támogatót szeretettel elvárnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2008-12-09: Közélet - Fekete Réka:

Érdemfizetések a tanügyben

Január elsejétől ötszázhetvenkét háromszéki tanügyi alkalmazott kap egy évre érdemfizetést, a kedvezményezettek legtöbb egyharmada lehet vezető beosztású. A alapfizetés tizenöt százalékát kitevő pluszjuttatást pedagógusok és kisegítő alkalmazottak kaphatják meg, megyénként legfennebb annyian, mint az összes tanügyi állás tizenöt százaléka, ezt az arányt ellenben óvodán és iskolán belül nem kell betartani.
2008-12-09: Közélet - Szekeres Attila:

Elgázolta, s cserbenhagyta

Holtan találtak egy 79 éves férfit Nagybaconban a főút szélén vasárnap este fél tizenegykor.