Működik a rendszer

2022. augusztus 9., kedd, Belföld

„Tökéletesen működőképes” a jódtabletták kiosztására létrehozott rendszer – jelentette ki tegnap az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila arra biztatta a 40 éven aluli személyeket, hogy mielőbb jelentkezzenek családorvosuknál a receptért, amelynek alapján átvehetők a jódtabletták az erre kijelölt 2500 gyógyszertár valamelyikében. „Ez egy tökéletesen működőképes rendszer, fontos, hogy az emberek vegyék igénybe” – nyomatékosította. A tárcavezető hozzátette, ha nő a feszültség Ukrajnában, megtörténhet, hogy a jódtabletták iránti kereslet is nőni fog a készítményre jogosultak részéről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2022-08-09: Belföld - :

Hírsaláta

FELELŐTLEN TURISTÁK. A nyári turistaidény kezdete óta a Hargita megyei hegyimentők több mint 150 esetben avatkoztak be, hogy segítsenek a hegyi túraösvényeken bajba jutott turistákon.
2022-08-09: Belföld - :

Újabb majomhimlős esetek

Kilenc majomhimlős esetet azonosítottak az elmúlt héten Romániában, ezzel harmincra emelkedett a majomhimlős esetek száma az országban.