Hírsaláta

2022. augusztus 9., kedd, Belföld

FELELŐTLEN TURISTÁK. A nyári turistaidény kezdete óta a Hargita megyei hegyimentők több mint 150 esetben avatkoztak be, hogy segítsenek a hegyi túraösvényeken bajba jutott turistákon.

A megye hegyimentő-szolgálatának vezetője, Fekete Örs elmondta, az esetek 80 százalékát az okozza, hogy a turisták nem viselnek megfelelő felszerelést, papucsban és rövidnadrágban próbálják bejárni a hegyi ösvényeket. Fekete azt tanácsolja minden kirándulónak, hogy érdeklődjenek a tervezett útvonal hosszáról és nehézségi fokáról, ne menjenek olyan helyekre, amelyek gondot okozhatnak nekik. A hegyimentők részletes információkkal tudnak szolgálni, és arra is van lehetőség, hogy hegyi vezetőket bocsássanak a túrázók rendelkezésére – mondta. (Agerpres)

HÁRMAN FULLADTAK A TENGERBE. Tegnap hárman fulladtak vízbe a Fekete-tenger romániai partjain: egy 23 éves férfit Saturn üdülőhelyen, egy 28 éves Ialomița megyei és egy 48 éves Dâmbovița megyei férfit pedig Eforie Nordon húztak ki eszméletlenül a vízből. A mentők hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, egyikük életét sem sikerült megmenteni. Történt ez olyan körülmények között, hogy a Fekete-tenger teljes romániai partszakaszán vörös jelzés van érvényben a hullámok és a szél miatt, ilyenkor tilos a vízbe menni. Vasile Borteș, a tengerpart déli szakaszán dolgozó vízimentők vezetője felháborodva nyilatkozott a Digi24 hírtelevíziónak. Az emberek nem figyelnek semmiféle jelzésre, akkor sem igazodnak a vízimentők tanácsaihoz, ha azok egyenként mennek hozzájuk, hogy figyelmeztessék a veszélyekre. Nem vigyáznak a gyerekeikre, akiket aztán a vízimentők keresnek meg, ittasan, teli hassal mennek a hullámok közé. A vízimentők vezetője azt mondja, a meteorológiai előrejelzések szerint a következő másfél hétben várhatóan vörös jelzés lesz érvényben a tengerparton, ami azt jelenti, az átlagosnál kétszer többet kell majd rohangálniuk, hogy megmentsék a felelőtlen emberek életét. (Főtér)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2022-08-09: Belföld - :

Csökken az új esetek száma (Koronavírus)

Egy hét alatt körülbelül 5000-rel csökkent a heti szinten regisztrált új koronavírusos megbetegedések száma, és míg két héttel korábban az új esetek napi átlaga 8400-ra volt tehető, addig a múlt héten a napi átlag 7400 körüli volt – közölte tegnap Alexandru Rafila egészségügyi miniszter. A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia folytatódik, és az elkövetkező hetekben is csökkenni fognak az esetszámok.
2022-08-09: Belföld - :

Működik a rendszer

„Tökéletesen működőképes” a jódtabletták kiosztására létrehozott rendszer – jelentette ki tegnap az egészségügyi miniszter.