Géppisztolyt kapott a nagymama

2008. december 16., kedd, Magazin

Nagy-Britanniában géppisztolyt kapott egy nagymama, ám nem a Mikulástól, még csak nem is családjától a születésnapjára, hanem a postától — tévedésből.

A fegyvert a hölgy címéhez közeli rendőrkapitányságra kellett volna kézbesíteni, ám a fegyverelosztó rossz irányítószámot írt a csomagra. A nagymama ugyanakkor várt egy csomagot, csak éppen lószerszámot tartalmazót, így gyanútlanul átvette a küldeményt, aztán amikor kibontotta, elkerekedtek szemei. ,,Hozzá se mertem nyúlni. Azonnal telefonáltam a rendőrségre, és hamarosan jött is két fegyveres férfi a téves küldeményért" — idézte a nőt a Daily Telegraph brit lap. Mint kiderült, a fegyver csupán gyakorlóeszköz, nem golyót lő ki, hanem infravörös sugarat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-16: Magazin - x:

Negyvenéves a számítógépes egér

Negyven éve, 1968. december 9-én mutatták be a mai számítógépes egerek ősét. Az ötletgazda az idén 82 éves Douglas C. Engelbart, a kaliforniai Stanford Egyetem kutatóintézetének (SRI) munkatársa. Egy San Franciscó-i konferencián mutatta be találmányát, amely nemigen hasonlított modern utódaihoz: egy ormótlan fadoboz volt, az alján kerékkel, a tetején pedig egy nagy piros kattintógombbal.
2008-12-17: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Zene
* Zorkóczy Zenóbia Kit szeretnek a nők című vidám zenés műsorát ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Pé­ter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében mutatja be.