Körforgalmakat építenek Szépmezőn

2022. október 4., kedd, Közélet

Két körforgalmat készül építeni Sepsiszentgyörgy önkormányzata Szépmezőn, az egyiket az ipari park, a másikat a lakónegyed bejárata előtt – döntötte el soros szeptemberi ülésén a helyi tanács. Az ipari park területét is bővíteni fogják.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az új, hatméteres átmérőjű körforgalmak megkönnyítenék a Sepsiszentgyörgyöt Kovásznával és Kézdivásárhellyel összekötő (13E jelzésű) országútra való kijárást a telepen lakók, illetve ott dolgozók számára, hiszen ki is világítanák azokat, mellettük pedig kiszélesítenék az utat – közölte Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Az egész beruházás becsült értéke 2,8 millió lej, a kiadásokat a Saligny-programból fedeznék.

Egy másik határozatban az ipari park területének megnövelésére bólintott rá a város vezető testülete. Erre Antal Árpád polgármester elmondása szerint azért van szükség, mert a jelenlegi terület több mint felét belakták már különböző cégek, és sok más tárgyalás is folyamatban van. A most készülő övezeti városrendezési terv szerint az ipari park határát az egyik oldalon egészen az épülő terelőútig tolnák ki, és hátrafelé is több hektár besorolását változtatnák meg. Összesen 89 hektárról van szó, ami részben természetes, részben jogi személyek tulajdonát képezi, és nagyrészt szántóföld, illetve út. Épület ezeken a telkeken nincs, az új szabályozás pedig legtöbb három emelet magas építményeket javasol.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 802
szavazógép
2022-10-04: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Igényelhető a fűtéstámogatás (Sepsiszentgyörgy)

Már fogadja a fűtéstámogatásra irányuló kéréseket Sepsiszentgyörgy önkormányzatának szociális igazgatósága – tájékoztatott hétfőn a városháza. Mint közölték, az előttünk álló téli időszakban azok a családok részesülhetnek fűtéstámogatásban, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 1386 lejt, egyedülálló személyek esetében pedig a 2053 lejt.
2022-10-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Újabb tömbházakat akarnak hőszigetelni

Több tömbház szigetelésére pályázik Sepsiszentgyörgy önkormányzata az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében, de vannak korábban elindított pályázataik is, amelyek esetében tavasszal kezdődhet a kivitelezés. Az új programban a lakóknak egyáltalán nem kell önrészt fizetniük, ez azonban nemrég indult és még nem tudni, hogyan alakul a továbbiakban.