Kosárlabda, Európa-kupaMost vagy soha...

2008. december 18., csütörtök, Sport

Ma este az Európa-Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutásért játszik a Mikes Kelemen Sepsi BC, amely az olaszországi Cras Basket Taranto vendége lesz.

Mint ismeretes, csapatunk egy héttel korábban — az Ek második szakaszának első mérkőzésén — jó játékkal és nagyon remek utolsó negyed után ötpontos vereséget szenvedett a verhető itáliai alakulattól. A Déri Csaba irányította alakulat azóta megnyerte mindkét itthon játszott összecsapását, ami, nagyon reméljük, jó ösztönző lesz az olaszok elleni meccsen, hiszen ezzel többmeccses vereségsorozat szakadt meg. Roberto Ricchini tanítványai is győzedelmeskedtek a legutóbbi bajnokijukon, és október 29. óta nem tudta őket legyőzni senki, sem az olaszországi, sem a nemzetközi küzdelemsorozatban. Mi, háromszéki kosárlabda-szurkolók bízunk abban, hogy ma véget ért a Taranto 14 meccs óta tartó sikersorozata, s már minimális hatpontos győzelemmel a Sepsi BC léphet tovább az Ek következő szakaszába. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi BC! A román idő szerint 21.30 órakor rajtoló mérkőzést együttesünk támogatói jóvoltából élőben közvetíti a Régió Rádió (Sepsiszék 88,7 Mhz; Orbaiszék 107,2 Mhz; Kézdiszék 107,2 Mhz; Erdővidék 90,5 Mhz). Az Ek-ban érdekelt további két román csapat közül az Aradi ICIM 52—96 arányban elveszítette a francia Tarbes GB elleni második mérkőzését is, és ezzel búcsúzott Európától, a Târgovişte pedig ugyancsak ma játszik, ellenfele a hazai pályán szereplő török Galatasaray lesz. A háromszéki és a Dâmboviţa megyei csapat mérkőzése percről percre követhető lesz az interneten is, a Live Scoring révén a www.fibaeurope.com portálon.

(tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2008-12-18: Család - x:

Tanári szolgáltatás (Szolgáltatás és szolgálat) - Jártó Kocsis Edit

Szokatlan a megnevezés, fura a portéka, de már egy ideje megjelent a piacon, így időszerű róla beszélni. Az előzetes reklám gyorsan elsajátítható, pontos tudásról, jó jegyekről, eredményes vizsgákról biztosította a klienst.
2008-12-18: Sport - x:

Megyei szakasz (Atlétika)

A gyerekkorosztály országos fedett pályás bajnoksága megyei szakaszának dobogósai:
1998—1999-es korosztály: 30 m: 1. Pál Bloglárka (Mikes) 5,21 mp, 2. Molnár Eszter (Váradi) 5,22 mp, 3. Bajkó Hilda (Mikó) 5,44 mp, fiúk: 1. Sükeji Zalán (Mikes) 5,11 mp, 2. Ghinea Hunor (Mikó) 5,24 mp, 3. Szász Sándor (Mikó) és Veress Zsombor (Mikó) 5,33 mp